Zeljković: To je nasprotnik, ki ga Olimpija mora premagati (VIDEO)

Evropa 25. Okt 202319:50 0 komentarjev
Zoran Zeljković. Foto: Uroš Skaza

Če bi še pred to sezono govorili o tem, da bo Olimpija v evropskih tekmovanjih na Ferskih otokih gostovala pri tamkajšnjem prvaku Klaksviku, bi z vsem dolžnim spoštovanjem do tamkajšnjega nogometa v slovenski nogometni javnosti zmajem vnaprej pripisali zmago in tri točke. A zdaj dobro vemo, kako neugoden nasprotnik je senzacija s severa Evrope, vseeno pa trener Ljubljančanov Zoran Zeljković pred tekmo odločno poudarja: "To je nasprotnik, ki ga mora Olimpija premagati."

Tretji krog skupinskega dela konferenčne lige ljubljansko Olimpijo postavlja pred specifičen ferski izziv. Zmaji so odpotovali krepko več kot 2000 kilometrov severno od slovenske prestolnice in bodo jutri v Torshavnu na stadionu Tórsvøllur lovili sploh prvo zmago v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

Tekmec zmajev bo polprofesionalna ekipa Klaksvika, ki je v tej sezoni fenomen nogometne Evrope. Ferski prvaki jadrajo na krilih specifičnih razmer na majhnem otočju sredi Atlantika ter nepopustljive in borbene igre ter v tej evropski sezoni doma sploh še niso izgubili. Niti proti madžarskemu Ferencvarošu niti proti švedskemu Häcknu niti proti norveškemu Moldeju ali moldavskemu Šerifu in celo niti proti francoskem Lillu.

A impresiven nabor ekip, ki se iz Ferskih otokov niso vrnile z zmago, ne straši novega trenerja Olimpije Zorana Zeljkovića. Tudi razmere tu v Torshavnu, resnici na ljubo, niso tako zelo drugačne od tistih v Sloveniji. O orkanskem vetru, ki se že jeseni tu zna razdivjati, ni ne duha ne sluha, tudi temperature so krepko nad lediščem, blizu deset stopinj. ‘Normalno’ vreme bi bilo jutri zagotovo prednost za slovenske prvake.

Foto: Uroš Skaza

“Nikoli ne bom zadovoljen, če proti takemu nasprotniku osvojimo samo točko. Gre za kakovostnega tekmeca, v tej sezoni tu ni zmagala še nobena ekipa, niti tiste z večjimi proračuni in na papirju boljše od nas. Slediti moramo našemu načrtu, potem verjamem, da bomo zmagali. Nato pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo,” pred tekmo razmišlja trener Olimpije Zoran Zeljković.

V nadaljevanju preverite, kaj je na novinarski konferenci pred tekmo s Klaksvikom še povedal prvi mož zmajev. Dotaknil se je tudi navijaške podpore na severu Evrope, razkril pa tudi vpogled v zdravstveni karton. Poudaril je, kako mora Olimpija jutri igrati, če si želi s Ferskih otokov odnesti načrtovane točke, pokomentiral pa je tudi dejstvo, da je lahko tekma tudi s finančnega vidika še kako pomembna za aktualne državne prvake.

Foto: Uroš Skaza

O pričakovanjih pred tekmo

Prepričan sem, da je Olimpija sposobna premagati tudi veliko večje ekipe. Pod pogojem, da nekatere stvari popravimo. Analizirali smo tekmo z Domžalami in če bomo popravili nekatere stvari, se lahko jutri nadejamo uspeha.

O razmerah za igro in umetni travi

O specifični igri nasprotnika

Zelo so nevarni ob prekinitvah, tudi iz avta mečejo zelo daleč. Verjamem, da se bomo dobro pripravili na to. Biti moramo potrpežljivi, nevarni so tudi ob protinapadih. Nas pa ne sme presenetiti niti, če bodo stopili višje.

Igrati moramo svojo igro, žogo čim več držati v posesti in imeti kontrolo nad tekmo. Prepričan sem, da imamo dovolj kvalitete, da si ustvarimo priložnosti. Že preden izgubimo žogo, moramo razmišljati, kako stojimo. Če bomo počeli enake napake kot proti Domžalam, bomo za to kaznovani.

O tem, kaj je Olimpija uspela izboljšati po tekmi z Domžalami

Analizirali smo napake in jih skušali popraviti. Časa ni bilo veliko, a verjamem v fante. So inteligenti, tehnično zelo dobri. Že če jim enkrat povemo določene stvari, so to sposobni izvesti. Večkrat ko bomo to ponavljali, boljše bo.

Zoran Zeljković je moral hitro zavihati rokave na čelu zmajev. Foto: NK Olimpija Ljubljana

O tem, koliko je v tem napornem ritmu časa, da trener razvija svojo filozofijo

Časa res ni veliko, ampak to nikogar ne zanima. Gremo iz tekme v tekmo, imamo dovolj širine in vsak, ki dobi priložnost, bo dal svoj maksimum. Po zimskih pripravah bo ta ekipa izgledala tako, kot si sam želim. Moram se prilagajati, najbolj pomembno pa je, da Olimpija dobro izgleda na igrišču in niza zmage. To je v Olimpiji vedno primaren cilj.

O zdravstvenem kartonu

Trenutno stanje je malce bolje, kot je bilo. Srčno upam, da bodo Elšnik, Doffo in Posavec nared do tekme. Vedno pravim, prešteli se bomo in videli, kdo je sposoben za igro.

Foto: Uroš Skaza

O tem, da za jesenski del konferenčne lige nista prijavljena Peter Agba in Raul Florucz

Vsak trener ima svojo filozofijo. Kar je, je. Ne želim si jokati. Verjamem v kader, ki ga imam na voljo.

O tem, ali je vodstvo kluba trenerja vsaj v šali opozorilo na to, kakšni denarji so v igri ob morebitni zmagi

Dobro vemo, da vsaka zmaga prinaša finančna sredstva. Denar je v življenju pomemben, ampak ne najbolj. Najbolj pomemben je športni motiv. Uprava se mora ukvarjati s financami, mi pa z igriščem. Samo na to imamo vpliv.

O navijaški podpori na Ferskih otokih

Vsaka dodatna energija šteje. Veseli me, da so naši navijači z nami in da jim je klub pomagal, da so prišli v čim večjem številu. To sodelovanje je zelo pomembno. Bolje pa, kot bomo igrali, več bo navijačev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!