Komu najbolj ustreza trasa prihodnjega Toura? Vingegaard pozna odgovor

Kolesarstvo 25. Okt 202317:01 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: profimedia

Jonas Vingegaard, ki je včeraj osvojil nagrado zlato kolo za najboljšega kolesarja sezone, bo naslednje leto napadal že tretjo zaporedno rumeno majico na Touru. Prisoten je bil na današnji predstavitvi trase francoske pentlje. Kaj si o njej misli?

Jonas Vingegaard je takole pokomentiral traso dirke po Franciji 2024: “Proga je lepa. Bo zelo težko, predvsem v tretjem tednu, kar mi zelo ustreza. Ob tem bosta na sporedu še dva kronometra. Če bom imel dobre noge, bo tudi to lahko prednost zame.”

Po drugi strani je Vingegaard previden: “Če pa se mi zgodi podobno kot na kronometru na Vuelti, je to druga zgodba.” 26-letnik je s tem meril na 10. etapo španske pentlje, ki jo je končal na desetem mestu z zaostankom 1:18 za zmagovalcem Filippom Ganno, tudi Primož Roglič ga je takrat ugnal za več kot 40 sekund.

“Najbolj se veselim etape z zaključkom na Plateau de Beille,” je še dodal. “Novo pa bo, da se bo dirka zaključila s kronometrom. Dirkati bomo morali en dan več.”

15. etapa dirke po Franciji 2024
15. etapa dirke po Franciji 2024. Foto: organizator

Vingegaard je sicer že pred začetkom letošnjega Toura neprestano pravil, da mu najbolj ustrezajo najtežje etape. To je na koncu tudi dokazal.

Danec je manj naklonjen težki etapi po makadamskih cestah, ki bi lahko konkretno premešala vrstni red v skupnem seštevku. “Favorit lahko izgubi tudi pet minut. Škoda. Vse lahko izgubiš v enem dnevu. To bo velik izziv za celotno ekipo.”

Na vprašanje, če mu bo lažje brez Primoža Rogliča, je odgovoril: “Verjetno ne. Roglič bo zdaj dodaten tekmec. Lažje je, če ga imaš v svoji ekipi.”

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard na predstavitvi trase Toura 2024. Foto: profimedia

Evenepoel na dvojček Giro-Tour?

Patrick Lefevere, šef ekipe Soudal Quick-Step, pa je ob predstavitvi trase predstavil načrt Remca Evenepoela za novo sezono.

Dejal je, da Belgijca čaka zanimivo leto. “Včeraj smo se z Remcom prvič pogovarjali o nastopu na Touru. Mogoče bo nastopil tako na Giru kot na Touru. A mislim, da ta ideja ni najboljša, saj ga nato čakajo še olimpijske igre,” je dejal Lefevere.

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!