Zmaga Brava, vredna obstanka? “Bežimo, a še nismo zbežali.”

Nogomet 11. Apr 202310:12 0 komentarjev
Aleš Arnol
Aleš Arnol. FOTO: Aleš Fevžer.

Aleš Arnol je prišel do druge in do zdaj zagotovo največje zmage na klopi NK Bravo. Ne samo zaradi skalpa daleč najboljše ekipe v prvenstvu, ampak tudi zaradi tega, ker se je z njo močno približal obstanku med prvoligaši.

“Ne bi rekel, da nas v prvem polčasu ni bilo, ampak smo enostavno Olimpiji prepustili, da nas je z relativno posestjo ogrožala. To je bil ključ. V drugem polčasu centralnim branilcem gostov nismo pustili, da bi žogo pripeljali do zadnjega vezista. Vzeli smo ji to, da nas je pritiskala zadnjih 30 metrov,” je o tekmi, v kateri je bil Bravo v prvem polčasu v precej podrejenem položaju, v drugem pa zaigral veliko bolje, povedal njegov trener Aleš Arnol.

“Skušali smo igrati na način, ki Olimpiji ne ustreza. Po odvzeti žogi smo hitro iskali igro za naprej. Poskušali smo hitro priti za njihov hrbet in to je bil način, ki se je obrestoval. Tehtnica se je začela nagibati na našo stran. Začeli smo igrati na način, ki nam ustreza in začeli tudi individualno osvajati duele, druge žoge. Delali smo razliko v igri naprej. Ta odločitev je bila ključnega pomena,” je nadaljeval mladi trener, za katerim je šele sedma tekma v vlogi samostojnega trenerja na članski ravni.

Ne bodo dovolili lahkomiselnosti

Do zdaj je v prvenstvu zbral dve zmagi, remi in tri poraze (enkrat je izgubil tudi v pokalu). Po zmagi z 1:0 proti Olimpiji imajo zdaj Šiškarji skupaj z Radomljani na sedmem mestu osem točk prednosti pred Gorico na devetem in še točko več od sežanskega Tabora na zadnjem mestu. Do konca sezone je še šest prvenstvenih tekem.

“Zagotovo nam ta zmaga pomeni veliko, ampak še ni konec. Bežimo drugim, jim pa še nismo zbežali. Za nami je sezona z največ preizkušnjami, odkar smo v prvi ligi. Ne bomo dovolili lahkomiselnosti. Ne bomo mislili, da smo že obstali. Gremo zaključiti, kar smo začeli. Iz tekme v tekmo. Na vsaki želimo točke,” je povedal Arnol in pohvalil fante, ki jim je po zmagi namenil prost dan.

Aleš Arnol
FOTO: Aleš Fevžer.

Fantom za nagrado prost dan

“Absolutno bomo to zmago proslavili. Igralci bodo dobili prost dan, saj je za nami teden, ki se je vlekel. Fantje med prazniki niso bili z družinami, kot bi lahko bili, zato se bodo zdaj lahko malo spočili. Nas pa potem v Domžalah čaka ekipa, ki je po temu, agresiji zelo zahteven nasprotnik in velik izziv, za katerega se moramo pripraviti,” je dejal 38-letni trener po koncu tekme, preden sta se ob igrišču v Spodnji Šiški prijateljsko rokovala z nasprotnikovim trenerjem Albertom Riero.

Gol, ki je odločil tekmo v Spodnji Šiški:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!