Zmaji razočarali, Green Dragons predčasno zapustili tribune

Nogomet 14. Mar 202219:46 > 21:50 0 komentarjev

Nogometaši Olimpije so v 27. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 2:4 (1:1).

Celjski nogometaši v zadnjih letih resda niso bili pretirano uspešni v ljubljanskih Stožicah, saj so jih z zmago nazadnje zapuščali junija 2020. Za nameček so zeleno-beli na zadnjih 13 medsebojnih tekmah v Stožicah izgubili le enkrat. Tokrat pa so še drugič.

Drugič zapovrstjo pa je v ligi zmagalo Celje, ki se je utrdilo na sedmem mestu, Olimpiji, ki je bila po drugem zaporednem porazu deležna žvižgov s tribun, pa ni uspelo unovčiti spodrsljajev vodilnega Maribora in drugouvrščenega Kopra, tako da ostaja tretja.

Čeprav so Celjani prek Ivana Majevskega prvi resneje zagrozili s strelom od daleč, pa so Ljubljančani povedli v 15. minuti, ko se je v kazenskem prostoru Ivan Prtajin lepo znebil svojega čuvaja in malce z leve strani žogo ob nasprotni vratnici poslal v mrežo. Le malce zatem je bil Matjaž Rozman znova na preizkušnji, takrat je obranil poskus Aljoše Matka.

Tjaš Begić je na drugi strani v 19. minuti vse naredil pravilno, prišel v kazenski prostor, zaključni strel pa izvedel slabo, tako da je Ivan Banić žogo zlahka ujel. Toda Olimpijin vratar si je v 22. minuti privoščil veliko napako, ne prvo v sezoni, ko je po kotu izpustil iz rok navidez nenevarno žogo, ki jo je nato iz bližine v mrežo pospravil Žan Zaletel.

Še naprej se je nato nadaljevala dinamična predstava, predvsem Olimpija je nizala nevarne napade, med drugim je v 35. minuti Rozman obranil strel Prtajina z glavo, nato pa je Tomislav Tomić pred golovo črto blokiral še strel Marina Pilja. V 44. minuti je pri Celjanih poskusil Ivan Božić, toda po moči strela posnemal Begića, tako da je Banić zlahka pobral žogo.

So pa Celjani prišli v vodstvo v 49. minuti, ko je najprej Matic Vrbanec poskusil z leve strani, Banić je žogo odbil, ta pa je končala pred vrati na glavi Mića Kuzmanovića, ki jo je potisnil v mrežo za 2:1. Le tri minute pozneje je bilo že 3:1, ko je iz bližine po podaji z desne zadel še Božić ob Đorđeju Crnomarkoviću.

Celje je v 66. minuti prišlo še do enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Pilj s prekrškom nad Kuzmanovićem, minuto zatem pa je Duje Čop z bele pike dosegel svoj prvenec v slovenski ligi za 4:1. Aldair Djalo je pri Ljubljančanih s prostega strela v 70. minuti meril premalo natančno, tako kot Prtajin iz igre malce pozneje.

Točo golov pa je nadaljeval Pilj, ki je v 75. minuti z roba kazenskega prostora Olimpijo vrnil med žive. Ester Sokler bi lahko malce zatem spet povišal vodstvo Celja, toda takrat se je izkazal Banić. Zeleno-beli, ne da bi to videli predčasno odhajajoči člani navijaške skupine Green Dragons, so v zaključku skušali rešiti, kar se je rešiti dalo, toda neuspešno.

Olimpija bo v 28. krogu v nedeljo gostila Domžale, Celje pa bo dan prej gostovalo v Mariboru.

Potek tekme  v Stožicah:

Olimpija – Celje 2:4

KONEC TEKME

93. minuta: Nukić se je znašel v priložnosti, a žogo poslal mimo gola.

85. minuta: Neprevidni Crnomarković je namesto žoge zadel glavo Kuzmanovića. Prvi rumeni karton na tekmi je pokazal sodnik Bojan Mertik z Odrancev.

Green Dragons zapustili Stožice:

81. minuta: Igralcem Olimpije se mudi, Celjani zavlačujejo. Stara nogometna zgodba, ki bo rezultirala v največ štiri minute sodnikovega podaljška. Kot za zmaje.

75. GOOOOOOOOL! Na sredini se je nespametno poigraval Brecl, nato sta kombinirala Aldair in Prtajin, žoga je prišla na rob kazenskega prostora, kjer jo je z levico ob vratnico krasno spravil Pilj.

73. minuta: Stožice so utihnile. Niti navijaška skupina Green Dragons na marčevskem mrazu ni več tako aktivna. Deluje, da so se Ljubljančani vdali v usodo. V drugem polčasu si niso ustvarili niti prgišče vseh priložnosti iz prvega dela.

67. minuta: GOOOOOOOL! Duje Čop je dosegel prvenec za Celje, potem ko je Kuzmanovića v kazenskem prostoru spotaknil prodirajočega Pilja.

59. minuta: Olimpija je vzpostavila ravnotežje in prevzema pobudo, vendar resne priložnosti za znižanje prednosti gostov še ni imela.

50. minuta: GOOOOOOOL! Tokrat se je s podajo izkazal Kuzmanović, v srcu kazenskega prostora je odlično reagiral Ivan Božić in žogo preusmeril med “ušesi” nemočnega Banića.

48. minuta: GOOOOOOOOOOL! Begić se je znašel na levi strani in lepo zaposlil Matica Vrbanca, ta je sramežljivo ustrelil, a dovolj močno, da se je žoga katapultirala tik pred gol, kjer jo je z glavo v mrežo usmeril Mićo Kuzmanović.

46. minuta: Obe začetni enajsterici ostajata nedotaknjeni.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA

45. minuta: Celjani so se ob koncu polčasa vendarle zbudili in nanizali nekaj polpriložnosti, toda lahko so prezadovoljni, da je ostalo 1:1.

36. minuta: Tudi iz kota je bila Olimpija nevarna. Po “fliperju” v džungli nog, je žoga vendarle zapustila kazenski prostor Celja. Gol Olimpije visi v zraku.

35. minuta: Mudražija je z leve poslal izjemno lep predložek na desno stran kazenskega prostora, kjer je bil od vseh pozabljen Prtajin. Sprožil je močan strel z glavo, Rozman je odbitek poslal v kot.

31. minuta: Po prekrškom nad Matkom je Olimpija izvedla prosti strel z leve. Žogo je Rozman izbil, žoga je prišla do Mudražije, ki je želel verjetno podati, poskrbel pa za zelo neugoden strel v stičišče prečke in vratnice, sledil je kot.

27. minuta: Po napaki Morozova je na desni strani do žoge prišel Sešlar, se nekaj časa obotavljal, potem pa po obratu žogo vendarle podal v kazenski prostor. Predložek je dočakala celjska obramba in udarec poslala proti sredini.

22. minuta: GOOOOOOOOOOL! Po kotu je veliko napako naredil vratar zmajev Banić in žogo prepustil Žanu Zaletelu. Celjskemu branilcu ni bilo potrebno dvakrat reči, da žogo samo porine v mrežo.

19. minuta: Dinamična igra se nadaljuje. Tjaš Begić se je po lepi podaji znašel na desni strani v kazenskem prostoru, žogo pa bolj pobožal, kar je Banić mirno ukrotil.

18. minuta: Napaka celjske obrambe. Aljoša Matko se je sam odpravil proti vratom, a mu je strel Matjaž Rozman obranil.

16. minuta: GOOOOOOL! Svit Sešlar se je lepo dokopal do žoge po sredini v protinapadu Olimpije, žogo je oddal na levo do Ivana Prtajina, ki je v kazenskem prostoru na “drsalke” spravil Zeca in Morozova in žogo zadel na najboljši možen način ter jo spravil tik ob levi vratnici.

ZAČETEK TEKME

Stadion Stožice, sodniki: Mertik, Vukan, Herženjak.

Strelci: 1:0 Prtajin (16.), 1:1 Zaletel (22.), 1:2 Kuzmanović (49.), 1:3 Božić (52.), 1:4 Čop (67./11 m), 2:4 Pilj (75.).

Olimpija: Banić, Čabraja (od 75. Krefl), Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Pilj, Mudražija (od 75. Kapun), Kvesić (od 55. Nukić), Sešlar (od 63. Prelec), Matko (od 55. Aldair), Prtajin.

Celje: Rozman, Morozov, Zaletel, Zec, Brecl (od 78. Lartey), Tomić, Majevski, Vrbanec (od 89. Vuklišević), Begić (od 64. Čop), Kuzmanović, Božić (od 78. Sokler).

Rumena kartona: Crnomarković; Morozov.