Manchester United rešuje CR7, Maribor pa KR7

Nogomet 14. Mar 202213:40 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Rok Kronaveter je bil junak Maribora na včerajšnjem derbiju proti Muri in ga z golom ob koncu tekme rešil pred porazom. Prišel je do 101. gola v prvi slovenski nogometni ligi in se na dva gola približal Damirju Pekiću na šestem mestu lestvice najboljših strelcev vseh časov.

KR7, kot ga je pred skorajda tremi leti, ko je prišel v klub – zaradi inicialk in številke 7, ki jo nosi na dresu -, posrečeno poimenoval takratni športni direktor Maribora Zlatko Zahović, je v igro vstopil v 75. minuti, že sedem minut pozneje pa efektivno zadel za 1:1 in postavil končni izid tekme.

Medtem ko je 37-letni Cristiano Ronaldo dan pred tem Manchester United rešil s “hat-trickom” proti Tottehamu, je njegovemu dve leti mlajšemu in ščepec manj slovitemu kolegu “podobno” uspelo proti Muri.

Morda bi bilo z gledalci lažje

“Odigrali smo dobro tekmo. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnost, ki bi jih morali izkoristiti. Potem smo prejeli nesrečen gol, kar nas je potrlo. V drugem polčasu nismo začeli najbolje, smo pa na koncu imeli nekaj priložnosti, da bi celo zmagali,” je dogajanje v Ljudskem vrtu realno ocenil Rok Kronaveter.

O enajstmetrovki, ki jo je po posredovanju Vara dobila Mura, ni želel preveč govoriti. “Nisem si ogledal posnetka, ampak to se dogaja. O tem ne bi govoril preveč. Tako pač je, s tem se moramo sprijazniti,” je povedal.

Nekoliko bolj gostobeseden je bil, ko je beseda nanesla na dejstvo, da je Maribor tokratni derbi zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije odigral brez gledalcev.

“Škoda, verjetno bi prišlo veliko ljudi. Že na zadnjih dveh domačih tekmah je bilo tako. Morda bi imeli ob podpori navijačev še kakšno priložnost več, morda bi iz sebe iztisnili še več, ampak, kot sem rekel, tudi tako smo imeli kar nekaj priložnosti. Morali bi jih izkoristiti. Toda na koncu je tudi točka kolikor toliko okej,” je dejal 35-letnik, ki je zdaj, čeprav ne igra prav veliko, skupaj z Ninom Žugljem s štirimi goli zdaj Mariborov drugi najboljši strelec v prvenstvu v tej sezoni.

To, da ne igra veliko, je razumljivo

“To je razumljivo, saj nisem opravil zimskih priprav. Manjkal sem v Turčiji, zato na veliko tekmah nisem začel. To je trenerjeva odločitev in je, kot sem dejal, razumljiva,” je dejal o tem in nekaj besed namenil tudi nizu Maribora brez zmage. Ta zdaj po porazu z Bravom, remiju z Aluminijem in remiju z Bravom zdaj traja že tri tekme.

“Današnja tekma se s tisto proti Aluminiju razlikuje. Tekma je bila drugačna. Dobro je, da na teh dveh tekmah nismo izgubili. Morda bosta prav ti dve točki na koncu odločali o prvaku. Je pa res, da bomo, če želimo biti prvaki, morali začeti zmagovati. Treba bo pokazati več, kot smo,” je druženje z novinarji po včerajšnji tekmi zaključil Kronaveter, ki je zdaj pri 101 golih v prvi slovenski ligi.

Do Damirja Pekića na šestem mestu večne lestvice zdaj Mariborčanu manjkata še dva gola. Ju lahko doseže do konca sezone?

Nogometaši v “klubu sto” v 1. SNL:

158 golov – Marcos Tavares (Maribor)

130 – Štefan Škaper (Beltinci, Mura)

109 – Kliton Bozgo (Drava, Maribor, Mura, Olimpija)

108 – Ermin Raković (Celje, Domžale, Interblock, Drava, Ljubljana, Maribor, Slovan, Mura, Olimpija)

106 – Milan Osterc (Beltinci, Gorica, Koper, Olimpija)

103 – Damir Pekić (Celje, Domžale, Maribor, Nafta)

101 – Rok Kronaveter (Drava, Maribor, Olimpija, Rudar Velenje)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!