ACH Volley se je okrepil z novopečenim slovenskim reprezentantom

Odbojka 30. Maj 202313:15 0 komentarjev
Jaka Sešek
Foto: OZS

ACH Volleyju se bosta v naslednji sezoni pridružila dva izjemno perspektivna slovenska odbojkarja Luka Marovt in novopečeni član članske izbrane vrste Jaka Sešek.

18-letni Braslovčan je pogodbo z ACH Volleyjem podpisal že lansko poletje, nato pa ga je slovenski prvak poslal na kaljenje v Črnuče. Marovt ima kljub mladosti za seboj že vrsto odmevnih uspehov, med katerimi izstopa osvojitev naslova evropskega prvaka s slovensko odbojkarsko reprezentanco do 17 let. Z odličnimi predstavami se je tedaj pri zgodovinskem dosežku za slovensko odbojko prislužil tudi laskavi naziv najboljšega sprejemalca evropskega prvenstva.

“Biti del ekipe ACH Volleyja Ljubljana je izjemna čast in nagrada za dosedanje trdo delo. Pretekla sezona se v Črnučah ni končala po pričakovanjih, sedaj pa je nastopil čas, da se s trdim delom in željo dokažem v najboljšem odbojkarskem klubu pri nas,” je za klubsko stran povedal Marovt.

Foto: ACH Volley Ljubljana

Ljubljančani so se okrepili tudi Jako Seškom, ki igra na poziciji korektorja. Trenutno se pod vodstvom reprezentančnega selektorja Gheorgheja Cretuja mudi na pripravah članske reprezentance pred nastopom v ligi narodov. “Izjemno se veselim prihajajoče klubske sezone, v kateri se bom poskušal čim več naučiti od starejših in izkušenejših soigralcev na čelu s kapetanom Nikolo Gjorgievim. S fanti sem že v pretekli sezoni opravil nekaj treningov, tako da se poznamo in sem prepričan, da bomo imeli odlično kemijo v ekipi.”

Pri ACH Volleyju so še dodali, da v ekipi ostajajo kapetan Nikola Gjorgiev, prosti igralec Jani Kovačič, bloker Danijel Koncilja ter sprejemalca Alen Šket in Klemen Šen.