Mladeniči, ki so odločeni očarati slovenskega selektorja

Odbojka 12. Maj 202320:00 0 komentarjev
Gheorghe Cretu
Foto: FIVB

Slovenski selektor Gheorghe Cretu, ki je ob podpisu dejal, da bo v naslednjih dveh letih gledal tudi na prihodnost slovenske odbojke, je na priprave povabil tudi štiri novince. Prav vsi bi lahko bili, če bodo nadaljevali z dobrim delom, prihodnost slovenske odbojke.

Medtem ko je Rok Možič, ki je zaključil že svojo drugo sezono v močni italijanski ligi, med člansko zasedbo Slovenijo že pravnomočni član, si ostali slovenski upi še utirajo pot v najmočnejšo ekipo slovenske izbrane vrste.

Slovenski selektor Gheorghe Cretu je držal obljubo in na svoj seznam uvrstil tudi štiri novince. Med njimi so kar trije odbojkarji Merkur Maribora Rok Bračko, Žiga Kumer, Miha Fink, tukaj pa je še član Črnuč Jaka Sešek. Prvi trije bodo tudi v prihodnji sezoni ostali pod budnim očesom trenerja Sebastijana Škorca, medtem ko se za mladega korektorja govori, da obstaja možnost, da bi po odhodu Mateja Köka v Južno Korejo okrepil ACH Volley.

Bračko Fink Sešek Kumer
Novinci v slovenski izbrani vrsti. Foto: SK

Vsi so bili nad povabilom romunskega strokovnjaka na slovenski klopi navdušeni, odločeni so, da ponujeno priložnost izkoristijo in Cretuju pokažejo, da se nanje kljub mladosti in neizkušenosti lahko računa.

Kaj so povedali ob zanje tako posebnem trenutku:

Žiga Kumer (prosti igralec, 23 let, klub: Merkur Maribor)

“Zagotovo je velika čast, da sem bil povabljen v tako močno ekipo, kot je slovenska. Že od malih nog jo spremljam, večina fantov igra v najmočnejših liga na svetu, borijo se za naslove, zato sem izredno vesel, da lahko delim parket s temi fanti, ki so v preteklosti že veliko dosegli.”

Žiga Kumer
Foto: Facebook/Merkur Maribor

“Vse skupaj je nagrada za trdo delo v klubu. Da se dobro dela pove tudi število fantov iz Merkurja. Ekipa, ki jo večino poznam že od prej, me je lepo sprejela, zdaj je na meni, da pokažem, kaj znam in mogoče prepričan selektorja, da pridem v ožji izbor.”

Rok Bračko (sprejemalec, 19 let, klub: Merkur Maribor)

“O mojem vpoklicu se je govorilo že prej, nato pa me je poklical še sam selektor in me povabil zraven. Šlo za je poseben trenutek, saj tega prej še nisem doživel.”

“Biti med člani, med smetano slovenske odbojke, je potrdilo, da se je dobro delalo. Ne samo v tej sezoni, ampak več let. Očitno smo nekaj delali prav in ko je tako, lahko računaš, da lahko stopiš stopničko višje. Vsak je lahko ponosen, četudi gre za širši spisek, da je lahko del tako močne reprezentance, kot je slovenska.”

Rok Bračko
Foto: Jure Banfi

“Vsak trening bom dal vse od sebe, skušal se bom čim več naučiti od starejših igralcev. Kako dolgo bom del ekipe, bomo videli, sam bom poskušal iz tega potegniti čim več.”

Jaka Sešek (korektor, 21 let, klub: OK Črnuče)

“Tega nisem pričakoval, zato sem bil povabila selektorja zelo vesel. Kot so dejali že ostali, gre zagotovo za potrdilo dobrega dela. Reprezentanca je lahko tudi odskočna deska za naprej, zavedam pa se, da bo treba trdo garati, vsak trening bo dokazovanje, a ne bo težko, motivacije na tem nivoju ne manjka.”

Jaka Sešek
Foto: Facebook/OK Črnuče

“Fantje so me res lepo sprejeli, komaj čakam, da bomo zbrani vsi, zagotovo gre za prekrasno izkušnjo, ki se je bom za vedno zapomnil.”

Miha Fink (bloker, 19 let, klub: Merkur Maribor)

“Vsak, ki se malce bolj resno ukvarja z odbojko, si želi, da bi nekega dne bil del najmočnejše izbrane vrste v državi. Glede na moja leta, nisem pričakoval, da bo nagrada za trdo delo prišla tako hitro, zato sem bil nad povabilom selektorja tudi malce presenečen.”

Miha Fink
Foto: Aleš Fevžer

“Veselim se družbe blokerjev kot so Pajenk, Kozamernik, tudi Štalekar in Koncilja, zagotovo se lahko od njih marsikaj naučim, selektorju pa bom skušal dokazati, da sem pripravljen, da sem ekipni igralec ter da lahko name kadarkoli računa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!