Prizna, da tega ni pričakoval: Izjemna novica

Odbojka 27. Apr 20229:21 > 18:15 0 komentarjev

Alen Šket se je po letu 2013 v pretekli sezoni vrnil v Slovenijo. Z Merkur Mariborom je stopil na najvišjo stopničko, sezono kasneje pa je nazaj na vrh popeljal še ACH Volley, ki je v pretekli sezoni ostal brez domače lovorike.

Sanjska sezona. Tri lovorike, 55 zmag in le en poraz v celotni sezoni je izkupiček ACH Volleyja, zato bi zelo težko bi bolje, a Alan Šket meni, da bi v idealnem scenariju lahko premagali tudi francoski Narbonne v polfinalu pokala Challanege v Tivoliju.

“Lahko bi bilo še bolje, če bi do konca prišli še v pokalu Challenge, a ne moremo se pritoževati. Za nami je čudovita sezona, celo leto smo garali in dobro trenirali. Bilo je tudi nekaj slabših tednov, a se nismo dali. Če potegnemo črto, lahko rečemo, da nam je uspelo nekaj nepozabnega,” je strnil misli po izjemno naporni sezoni odlični sprejemalec.

Slavje ACH Volleyja:

Ni še rekel zadnje

Nanj se lovorike kar lepijo. Zanj je to že sedmi naslov slovenskega prvaka. V pretekli sezoni je pokal za najboljšega v Sloveniji dvignil z Mariborom, zdaj pa ponovno z ACH Volleyjem. Ob tem je treba vedeti, da je slovenski reprezentant od leta 2013 in 2020 igral v tujini.

“Če želi kdo postati državni prvak, naj me kar pokliče,” se je pošalil Šket. “To je že moj sedmi naslov, a tukaj se ne mislil ustaviti. Imam se veljavno pogodbo z ACH Volley in že stremim proti novim izzivom.”

Želi spet igrati brez bolečin

Tako kot Klemen Čebulj bo tudi sam izpustil igranje v ligi narodov. Sam zaradi težav s kolenom, ki se mu vlečejo praktično že celotno sezono. “Gre za skakalno koleno, stara poškodba, ki me je mučila že pred dvema letoma. Težave imam tudi s tetivo štiriglave stegenske mišice. Ogromno je bilo tekem in treningov. Skušali smo nekaj rešiti že med sezono, a je težko, saj so si tekme sledile druga za drugo. Počitek mi bo več kot koristil, da uredim težave in spet zaigram brez bolečin,” razloži 34-letni odbojkar iz Slovenske Bistrice. Zeleno luč mu je prižgal tudi novi selektor Mark Lebedew.

Svetovno prvenstvo v Sloveniji: “Tega nisem pričakoval”

Po ligi narodov, ki jo Slovenci v začetku junija začenjajo v Braziliji, se konec avgusta začenja tudi svetovno prvenstvo v odbojki. Po odvzemu vloge gostitelja Rusiji (vojaški napad na Ukrajino), je Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB) je za največji odbojkarski turnir za organizatorja izbrala Poljsko in Slovenijo.

“Tega ni nihče pričakoval, bilo smo res presenečeni, a gre za izjemno novico. To, da bo svetovno prvenstvo na domačih tleh, so sanje, zdaj pa je na nas, da pridemo spet do enega fantastičnega rezultata. Vemo, česa smo sposobni, verjamem, da bo v Stožicah spet donelo, kot je leta 2019 na EuroVolleyju. Nadejam se novega vrhunskega rezultata,” se že zdaj smeji Šketu.

Slovenci in rezultati iz sanj

Slovenska odbojkarska reprezentanca je od leta 2015 trikrat osvojila srebrno odličje na evropskem prvenstvu, lansko poletje, v krstni sezoni lige narodov pa so prišli v polfinale in pokazali, da se lahko kosajo z vsemi reprezentancami tega sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!