Anamarija Galić iz Maribora v Italijo

Odbojka 13. Maj 202211:59 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Visokorasla, skoraj 200 cm visoka korektorica Anamarija Galić zapušča Novo KBM Branik in se seli v najmočnejšo italijansko ligo.

21-letna avstrijska odbojkarica je v štajersko prestolnico prišla poleti 2019 ter bila del ekipe bankirk vse do konca letošnje sezone. Galićeva je po poškodbi Taje Gradišnik Klanjšček dobila veliko priložnosti ravno v finalni seriji proti Calcitu in se od dresa Nove KMB Branika poslovila s solidnimi predstavami.

Zdaj bo Tirolčanka kariero nadaljevala pri Perugii, a glede na to, da italijanska ekipa gradi zelo močno ekipo, bo tam imela vlogo rezervne korektorice.

“Pred približno mesecem dni mi je moj zastopnik prvič omenil Perugio. Od takrat naprej je šlo vse precej hitro. Ni trajalo dolgo, da sem se odločila. Pred štirimi leti sem s svojo šolo obiskala Perugio. Gre za zares čudovito mesto. Nikoli si nisem mislila, da ga bom nekoč igrala tukaj,” je za uradno spletno stran Perugie povedala avstrijska reprezentantka.

Veliko vprašanje je tudi to, če bo na klopi bankirk ostal Bruno Najdič. Foto: Uroš Skaza

Uresničitev sanj

“Italija je bila vedno moja država številka ena v odbojki. Uresničile so se mi sanje. Vem, kakšno strast gojijo Italijani od odbojke. To je nekaj, kar komaj že čakam, da izkusim na lasni koži,” je še dodala presrečna Avstrijka.

Galića je prva odbojkarica, ki je po koncu minule sezone zapustila Novo KBM Branika, veliko se govori tudi o odhodu blokerke Mitre Velikonje Grbac, so pa pri slovenskih podprvakinjah potrdili, da bo njihov dres vsaj še eno sezono nosila izkušena Monika Potokar. Kot zamenjavo za Galićevo se omenja korektorico Formisa Nika Milošič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!