Alanu Košenini in Roku Bračku zmanjkala le pika na i

Odbojka 1. Avg 202122:55 > 02. Avg 2021 9:26 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenska odbojkarja na mivki Alan Košenina in Rok Bračko sta na turnirju svetovne serije Beach Volley World Tour 1 v Ljubljani osvojila izjemno drugo mesto. Želela sta si stopiti na najvišjo stopničko, a sta bila v finalu brez moči in s 14:21 in 12:21 morala priznati premoč Litovcema Patrikasu Stankeviciusu in Audriusu Knasasu.

Za Alanom Košenino in Rokom Bračkom je izjemen turnir. Ne samo, da sta do finala dobila prav vse tekme, bila sta edina slovenska predstavnika v izločilnih bojih in na koncu osvojila povsem nepričakovano drugo mesto.

Naprej sta v sobotnem četrtfinalu opravila s krvnikoma Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, Čehoma Janom Dumkom in Matyasa Dzavoronoka, v nedeljo pa sta v bitki za uvrstitev v veliki finale sklatila še švedsko navezo Martin Appelgren in Alexander Herrmann.

Člana OK Merkur Maribor blestita tudi na mivki. Foto: FIVB

Prek Švedov v finale

Slovenska predstavnika sta suvereno z 21:16 dobila prvi niz, Šveda sta jima vrnila v drugem z zmago z 21:17, v tretjem odločilnem pa sta sta Mariborčana na krilih navijačev, med katerimi sta bila tudi slovenski reprezentant Rok Možič in soigralec obeh pri OK Merkur Maribor Ahmed Ihbajri, slavila s 15:9.

Košenina v dvorani igra kot prosti igralec, na pesku pa dokazuje, da je odličen tudi v napadu. Foto: FIVB

Litovca premočna

V finalu sta se pomerila z Litovcema Patrikasom Stankeviciusom in Audriusom Knasasom, ki sta v petek v repesažu ustavila slovenska prvaka Danijela Pokeršnika in Črta Bošnjaka. Verjela sta, da gresta lahko do konca, a Litovca sta bila premočna in na koncu gladko slavila z 21:14 in 21:12.

“Prvič sva skupaj igrala na takem turnirju in uspel nama je nor dosežek. Dejstvo, da sva prišla tako daleč, pove zadosti. Prišla sva uživat, prišla sva se zabavat in zabavat ljudi, končalo se sicer ni čisto na najboljši možni način, ampak za naju je srebrna medalja vredna toliko kot zlata,” je bil kljub porazu v finalu vesel Košenina.

Srba tretja, pri dekletih najboljši Čehinji

V tekmi za tretje mesto sta Srba Miloš Milić in Lazar Kolarić ugnala Šveda Appelgrena in Herrmanna, v ženski konkurenci pa sta bili najboljši Čehinji Martina Williams in Marie-Sara Stochlova.

Slovenska dekleta so z nastopi končala že po skupinskem delu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!