Bolečina po tragediji ne pojenja: Jokam ves dan

Odbojka 5. Maj 202317:32 1 komentar
Dragan Kobiljski
Foto: Guliverimage

Tri dni po nočni mori v Beogradu, ko je po streljanju na osnovni šoli življenje izgubilo osem otrok in varnostnik, se je oglasil tudi znani odbojkarski manager Georges 'Djordje' Matijašević. Sam je kot otrok hodil na OŠ Vladislav Ribnikar. Nanjo je imel lepe spomine, a zdaj se je vse spremenilo v nekaj najgršega.

“Šola, ki mi je dala mir in zares lepe spomine, se je spremenila v nekaj najgršega. V nekaj, kar si nihče v tem mestu ni mogel zamisliti. Kakšen absurd, kakšna žalost, kakšna škoda za ljudi, ki so izgubili svoje otroke,” je v čustvenem zapisu spregovoril Matijašević, ki bdi tudi nad številnimi slovenskimi odbojkarji.

Ni mogel niti mimo prijatelja, Dragana Kobiljskega, ki je strelskem pohodu mladoletnika izgubil svojo hči. “Dragan moj, ne morem si predstavljati, kaj čutiš. Postavil sem se v tvojo kožo in kožo tvoje žene. Jočem že več kot 24 ur. Imam tri hčerke in vsakič, ko jih pogledam, naglas zajokam. Ne morem se umiriti, ne morem doumeti, kaj se je zgodilo,” je dodal in prijatelju zaželel, da v tež težkih, nepredstavljivih časih najde moč ter mu ponudil podporo.

“Vedno ti bomo na voljo, da ti vsaj malo olajšamo in prenesemo breme in žalost, ki jo čutiš. Lahko računaš na nas,” je sklenil Matijašević.

Kobiljski, nekdanji pomočnik trenerja pri ACH Volleyju, je takoj, ko je izvedel za tragedijo zapustil Romunijo in odšel v Beograd. Z ženo sta s solzami v očeh obiskala tudi kraj tragedije in na mesto, kjer je vse več sveč in posvetil, tudi sama položila belo cvetje.