Skrušena Nina in Dragan Kobiljski: Naj nas Bog obvaruje jeze in bridkosti

Odbojka 6. Maj 202317:46 1 komentar
Dragan in Nina Kobiljski
Foto: AP Photo/Armin Durgut

Kot smo že poročali je v nizkotnem strelskem napadu 13-letnika na OŠ Vladislav Ribnikar življenje izgubila tudi hči nekdanjega trenerja ACH Volleyja Dragana Kobiljskega, ki je nepojmljivo tragedijo izvedel preko telefona. V soboto je svojega angela pospremil k zadnjemu počitku.

Srbski odbojkarski strokovnjak Dragan Kobiljski, ki je med leti 2010 in 2012 sedel tudi na klopi slovenskega odbojkarskega kluba ACH Volleyja, je v tej sezoni deloval v Romuniji. Njegovo ekipo SCM Zalau je čakala tekma za končno peto mesto, ko je izvedel za tragedijo, ki je ne bi pričakoval niti v najhujši nočni mori.

V sredinem strelskem napadu na Vračaru je 13-letnik ubil devet ljudi. Osem otrok in varnostnika. Med njimi je bila tudi hči Nine in Dragana Kobiljskega, ki sta prvič po izgubi otroka javno spregovorila in se vsem zahvalila za podporo v teh težkih časih.

Dragan in Nina Kobiljski
Foto: AP Photo/Armin Durgut

“Najlepša hvala vsem, neskončno cenimo vsako besedo tolažbe in podpore. Deluje nam kot utripajoča luč v najgloblji temi. Molimo za vse naše angele in njihovega nebeškega varuha Dragana (op. p. Dragan Vlahović, varnostnik šole, ki je prav tako izgubil življenje). Tako kot smo brez besed ob bolečini naših umrlih otrok, tako smo veseli za vse, ki so se uspeli rešiti. Naj nas Bog obvaruje jeze in bridkosti, naj nam da moči in ljubezni, da nekako preživimo to bolečino,” sta na družbenih omrežjih zapisala starša Kobiljski ter svojega angela, ki se bo zdaj igral v nebesih, pospremila na zadnji počitek. Mama Nina je v roki držala hčerkino fotografijo, Dragan pa njeno najljubšo plišasto igračo.

V soboto so bile pokopane tudi ostale žrtve sredinega napada na osnovni šoli v Beogradu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje