Bolgarski biser s sanjsko predstavo ustavil Možičevo Verono

Odbojka 27. Mar 202310:30 0 komentarjev
Rok Možič
Rok Možič je v nedeljo spremljal šov mlajšega vrstnika iz Bolgarije. Zmagoviti niz devetih zaporednih zmag Verone je zdaj končan. Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona ni izkoristila prve zaključne žoge za uvrstitev v polfinale italijanskega prvenstva. Prvaki so na krilih mladega bolgarskega zvezdnika Aleksandra Nikolova znižali izid v zmagah na 1:2. Serija se zdaj seli v Verono.

Lube Civitanova se ne predaja. Na tretji četrtfinalni tekmi je s 3:0 (17, 22, 26) v nizih ugnala Verono in izsilila vsaj še eno tekmo. Junak branilcev naslova pa ni bil veteran Ivan Zajcev, pač pa mladi, komaj 19-letni bolgarski odbojkar Aleksandar Nikolov, ki je dosegel neverjetnih 25 točk.

Sin legendarnega odbojkarja Vladimirja Nikolova, ki je v svoji karieri igral tudi za Trenitno, Cuneo in Piacenzo, je v napadu imel neverjeten 84-odstoten izkoristek (21/25), kar je nekaj, česar ne vidiš vsak dan. Bombardiral je tudi na servisu, dosegel je kar štiri ase, in bil nerešljiva uganka za goste iz Verone.

Najlepše akcije Roka Možiča:

Veronski napadalni trojček – Rok Možič, Maskim Sapožkov, Noumory Keita – je skupaj dosege le 39 točk. Slovenski reprezentant je vknjižil 10 točk, devet jih je dal v napadu, eno je dodal s servisom. Na sprejemu je naredil dve napaki, še tri več pa tisti, ki bi moral biti v tem pogledu najboljši, libero Marco Gaggini.

Rok Možič
Verona je v Veroni drugačna žival. Foto: Profimedia

Nedeljsko tekmo v Veroni bo treba dobiti

Lube je Veroni pokazala, da si ne želi kar tako predati krone, a zdaj se serija spet seli v Veroni, kjer smo pretekli teden gledali dramo petih nizov in zmage Možiča in druščine. Psihološka prednost je vseeno na strani Civitanove, za Verono pa bo nedeljska tekma pred domačimi gledalci finale pred finalom. Če ostanejo praznih rok, bo uvrstitev v polfinale pod velikim vprašajem.

Četrtfinalna tabela italijanskega prvenstva:

Po šoku je v četrtfinalni seriji ponovno v vodstvu tudi Perugia, ki je na tretji tekmi s 3:1 v nizih ugnala Milano. Gregor Ropret je bil ponovno na stranskem tiru, le enkrat je prišel na začetni udarec in naredil napako.

V prednosti je spet tudi Trentino, ki je bil proti Monzi ponovno v polni postavi, zadnje pa očitno niso rekli še niti pri Piacenzi. Pokalni prvaki so na tretji tekmi razbili Modeno in znižali skupni izid v 1:2 v zmagah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!