Če se šef menja, na to nimaš vpliva

Odbojka 11. Avg 20229:00 2 komentarja
Tine Urnaut
Foto: FIVB

Vest o zamenjavi selektorja slovenske članske vrste dobra dva tedna pred pričetkom svetovnega prvenstva ni presenetila le javnosti, temveč tudi reprezentante. Čeprav gre za veliko spremembo, pa kapetan Tine Urnaut le te ne želi obešati na velik zvon.

“V ponedeljek, ko je bila novica objavljen,” je na vprašanje, kdaj je s soigralci izvedeli za spremembo na selektorskem položaju, uvodoma odgovoril Tine Urnaut. Kapetan evropskih podprvakov je ob tem priznal, da odhoda Avstralca Marka Lebedewa in prihod Romuna Gheorgeja Cretuja ni pričakoval, po kratkih odgovorih sodeč pa bi lahko sklepali, da se z drastično potezo, ki jo je potegnila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS), niti ne želim obremenjevati.

“Težko bi karkoli obrazložil. Za to nisem pravi naslov. Tu so OZS, predsedstvo in predsednik, ki bodo znali pojasniti to odločitev. A prepričan sem, da bo novi selektor naredil vse, da nam pomaga igrati najboljšo mogočo odbojko. Kakšnih drugih pričakovanj osebno nimam,” je zatrdil Korošec.

Foto: SK

Cretu sicer za slovenske odbojkarje kljub izjemnemu renomeju predstavlja precejšnjo neznanko. Doslej še nihče od njih ni sodeloval z njim, a Urnaut kljub temu ne dvomi, da gre za izjemnega strokovnjaka. “Nisem ga še uspel dobro spoznati, a je trener, ki je zelo motiviran. Vsakič, ko stopi v dvorano, je zelo zahteven do sebe in posledično tudi do drugih. Je nekdo, ki želi narediti vse, da se zmaga. Letos sem imel v Rusiji tudi soigralca Dmitra Pašitskega, ki je delal z njim in ga je pohvalil,” je povedal 34-letnik in poudaril, da pri odločitvi o zamenjavi ne on in ne soigralci niso imeli besede.

“Če se šef menja, na to nimaš vpliva. Osebno ne morem ničesar spremeniti, lahko dam vse od sebe in se izboljšati. Vsak trener ima svoj način dela in prej, ko se posameznik in ekipa prilagodita, boljše je,” je poudaril Urnaut, ki se želi sedaj osredotočiti izključno na prihajajoče svetovno prvenstvo v Sloveniji in na Poljskem.

Tine Urnaut
Foto: SK

Slovenski odbojkar je prepričan, da so priprave nanj tudi pod zdaj že bivšim selektorjem Lebedewom potekale uspešno, čeprav zaenkrat še težko poda oceno, v kako dobri formi je reprezentanca.

“Na treningih so lahko nekatere stvari videti fantastično, a zagotovo nam manjka ritem tekem in igranja proti kakovostnim nasprotnikom. Na treningu sicer kakovost ni slaba, a se ne more primerjati z igranjem proti najboljšim. Prav tako so na treningu napake dovoljene, medtem ko na tekmi lahko o zmagovalcu odloča vsaka žoga. Moramo še preveriti, kje smo,” je zatrdil sogovornik.

Delni odgovor na to bodo Slovenci bržkone dobili med 19. in 21. avgustom, ko bo v mariborski dvorani Tabor potekal pripravljalni turnir, na katerem se bodo pomerili proti Turčiji in Egiptu.