Goriške strele izenačile dvoboj za tretje mesto

Odbojka 22. Apr 202421:33 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarice Gen-I Volleyja so na drugi tekmi obračuna za tretje mesto državnega prvenstva s 3:1 (16, 23, -30, 18) premagale SIP Šempeter. Novogoričanke so tako serijo na dve zmagi poravnali na 1:1 v zmagah.

Šempetranke, ki so redni del prvenstva končale za Novogoričankami, so serijo za tretje mesto v državnem prvenstvu začele z zmago v Novi Gorici s 3:1 v nizih. Danes pa na domačem parketu niso potrdile tretjega mesta. Boljše so bile Novogoričanke, ki so tako odločitev premaknile na tretjo tekmo.

V prvem nizu so odbojkarice Gen-i Volleyja pobegnile na 11:5 in 14:6, kar je bilo dovolj, da so prvi niz varno pripeljale do konca. Drugi niz je šel precej bolj po načrtih domačink, ki so sredi niza vodile s 14:9 in 15:10. A Novogoričanke so povedle pri 18:17, prav tako pa so bile bolj zbrane v izenačeni končnici niza in povedle z 2:0.

Tudi tretji niz je bil zelo izenačen, prednost se je večkrat zamenjala, na koncu pa je odločila podaljšana igra. Pri 32:30 so se svojega prvega niza le razveselile Šempetranke. A v četrtem je šlo spet po notah Novogoričank, ki so sredi niza prevzele pobudo in zdržale do konca.

Odločilna tretja tekma za tretje mesto bo 25. aprila v Novi Gorici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!