Znane nove podrobnosti smrti mlade odbojkarice (VIDEO)

Odbojka 14. Apr 202316:12 0 komentarjev
Julia Ituma
Foto: Profimedia

Nenadna smrt mlade italijanske odbojkarice Julie Ituma še vedno odmeva v športnem svetu. 18-letna talentirana korektorica, ki je veljala za ena najbolj obetavnih odbojkaric na svetu, je umrla ob padcu z balkona hotela v Istanbulu.

Tragedija, ki je pretresla vse, se je zgodila le nekaj ur po polfinalni tekmi lige prvakinj med domačo ekipo Eczacibasi in italijansko Novaro. Turkinje so pred domačimi gledalci zanesljivo izničile zaostanek in se z zmago 3:0 na povratnih tekmi zanesljivo uvrstile v veliki finale. Mlada korektorica ni veliko igrala, a vseeno dosegla dve točki.

Po porazu so v italijanskem taboru razočarani hitro odšli v hotel, kjer pa se je začela drama mlade Julie. Po poročanju La Repubblice je ob 22. uri govorila z mamo in potarnala, da je ekipa igrala slabo, a še bolj kot rezultat naj bi jo vznemiril pogovor s prijateljem, ki je poznala iz zasebne šole ekipe Novara. “Sporekla sta se, tako kot se mladi sporečejo. Je bila ta oseba njena simpatija? Tega za zdaj še ne vedo, a dejstvo je, da je imela s to osebo dolg in napet pogovor. Šlo je celo tako daleč, da je ta osebna pisala njeni ‘cimri’ Lucii Vareli, če je z Julio vse v redu,” še piše La Repubblica.

Volley hotel
Foto: Profimedia

Po pogovoru je zaspala

Po koncu pogovora so Itumo posnele hotelske kamere, kako se sprehaja po hodniku, za trenutek je tudi obsedela pred vrati sobe, nato pa vstopila in imela pogovor tudi z Varelo. Španka je policiji pojasnila, da sta se pogovarjali do pol dveh ponoči, nato pa je zaspala in se prebudila šele, ko so ji je zjutraj na vrata potrkala policija in ji povedala, kaj se je zgodilo.

Tako kot se je pisalo na začetku, tudi v nadaljevanju preiskave vse kaže na to, da je mladenka, ki so ji mnogi napovedovali bleščečo kariero, prestopila balonsko ograjo in skočila s šestega nadstropja. S to ugotovitvijo se sicer ne strinja njena pretresena mama, ki je resnico šla iskat v Turčijo.

Ituma je se pred prihodom v sobo dalj časa zadržala na hodniku:

Mama ne more verjeti, da je to res

“Moja hči je bila močna, ne morem verjeti, da je skočila z balkona. V to ne verjamem. Želim se sama prepričati, želim videti dokument, v katerem to piše kot tudi Julio. Želim se zbuditi iz te nočne more, a ne gre. To, da njena ‘cimra’ nič slišala, se mi zdi nemogoče. Tudi jokati ne morem, saj še vedno ne morem verjeti, da se to resnično dogaja. Za veliko noč smo bili skupaj, bila je močna oseba, ne samo na igrišču, v serie A je zaigrala s 17 leti, vse je imela pred sabo …,” je za La Republicco povedala mama Elizabeth.

Odbojkarice Novare so bile po šoku povsem pretresene. Foto: Profimedia

Po zadnjih informacijah je Ituma v noči, ko se je zgodila tragedija, v skupino na aplikaciji WhatsApp, ki so jo uporabljali z ekipo, zapisala ‘zbogom’, kar je najbrž le potrditev, da najstnica zaradi neznanega razloga ni videla več rešitve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!