Pripravlja se eden največjih prestopov v zgodovini slovenskega nogometa

Jaka Bijol
Jaka Bijol je močno opozoril nase. FOTO: Guliverimages.

Jaka Bijol je trenutno eden najbolj, če ne celo najbolj vroč slovenski nogometaš. Slovenski branilec je po prepričljivih nastopih v dresu Udineseja in reprezentance zanimiv številnim eminentnim evropskim klubom. Predvsem iz Italije, Anglije in tudi Francije. Poleti se utegne zgoditi eden največjih prestopov v zgodovini slovenskega nogometa.

Jaka Bijol, ki je v zadnjem času postal steber obrambe slovenske reprezentance, je lani poleti za štiri milijone evrov iz moskovskega CSKA prestopil v Udinese. Videmčani lahko po manj kot enem letu ugotovijo, da jim je uspel super posel.

190 centimetrov visoki Korošec se je v Italiji izkazal in postal eden najboljših branilcev v tamkajšnji prvi ligi.

V njej je do zdaj odigral 24 tekem in zabil tudi tri gole. Postal je to, kar je tudi v reprezentanci. Eden ključih igralcev ekipe.

Jaka Bijol

Italija: Imeli bi ga vsi velikani

Kot tak je zbudil zanimanje raznih snubcev, v prvi vrsti v Italiji. Že nekaj časa po njegovih uslugah poizvedujejo praktično vsi največji tamkajšnji klubi. Juventus, Milan, Inter, Roma in tudi Napoli.

Toda cena za 24-letnega branilca, ki ima pred sabo še veliko let igranja na visoki ravni, za sabo pa precej izkušenj, tudi 37 nastopov za člansko reprezentanco Slovenije, ne bo majhna.

Po naših informacijah ga Udinese za manj kot 20 milijonov evrov ne bo prodal.

Toliko pa bi bili od naštetih klubov verjetno trenutno pripravljeni plačati le pri Napoliju, ki je v zelo dobri finančni kondiciji. Za njegove preostale naštete italijanske tekmece velja drugače.

Anglija: Želijo si ga štirje klubi

Ni pa Italija edina, kjer je Bijol zbudil zanimanje. Izvedeli smo, da je zelo dobro zapisan tudi pri nekaterih članih najmočnejše in najbogatejše nogometne lige na svetu, angleške premier lige, ki bi omenjeno vsoto izplačali zlahka.

Zanj se sicer ne zanimajo največji angleški klubi, ampak tisti, ki jih na lestvici najdemo v drugi polovici. Ne, med najresnejšimi interesenti kljub temu ni Chelseaja, so pa Fulham, Bournemouth, Leicester City in Southampton.

Zadnja dva, ki sta trenutno tudi najnižje uvrščena kluba na lestvici in jima grozi izpad, sta Bijolu kot taka najmanj zanimiva, so nam prišepnili viri blizu nogometaša.

Francija: Tarča nekdanjega evropskega prvaka

Ob nekaterih nemških prvoligaših pa se je v lov na njegov podpis zelo resno podal tudi nekdanji evropski prvak Marseille.

Velikan tamkajšnjega nogometa, ki je v zadnjem času v Franciji v senci super bogatega PSG, je lani poleti za portugalskega vezista Vitinho Bragi odštel kar 32 milijonov evrov. Bo lahko za Bijola plačal 12 milijonov evrov manj?

Naši viri pravijo, da Marseille 20 milijonov ni pripravljen plačati, a utegnejo v Vidmu, ker ne gre za tekmeca iz Italije, pri ceni malce popustiti. Za kakšen milijon ali dva …

Jaka Bijol
Na lestvici najdražjih prestopov bi utegnil prehiteti Jana Oblaka. FOTO: Guliverimages.

Obeta se eden največjih prestopov do zdaj

Kakorkoli že, Udinese, ki ima z nekdanjim članom velenjskega Rudarja podpisano dolgoročno pogodbo do leta 2027, ima odlično pogajalsko izhodišče, Bijolov morebiten prestop pa utegne postati eden najdražjih v zgodovini slovenskega nogometa.

Rekorder bo letos poleti uradno postal Benjamin Šeško, ki bo za 24 milijonov evrov iz RB Salzburga prestopil v RB Leipzig.

Za Kevina Kampla, ki je na vrhu lestvice od leta 2017, je RB Leipzig Bayerju Leverkusnu odštel 20 milijonov evrov.

Pred tem je bil najdražji slovenski nogometaš Jan Oblak, ki je leta 2014 iz lizbonske Benfice v Atletico Madrid odšel za 16 milijonov evrov. Milijon manj je milanski Inter prav Udineseju odštel za Samirja Handanovića leta 2012 …