Kako se bo odločil Sebastijan Škorc?

Odbojka 4. Jan 20226:553 komentarji
Sebastijan Škorc je zadnja leta po klubskih obveznostih sedel na klop Slovenije, vprašanje pa je, če bo tam nadaljeval. Foto: Jure Banfi

Potem ko je po EuroVolleyju 2021 pri slovenski izbrani vrsti potekla pogodba selektorju Albertu Giulianiju, enako velja tudi za preostali strokovni štab, tudi za pomočnika Italijana Sebastijana Škorca, ki za zdaj še ne ve, ali bo ostal del reprezentance.

Dolgoletni slovenski reprezentant je bil del strokovnega vodstva članske izbrane vrste vse od poletja 2018, ko ga je za svojega pomočnika sprva angažiral Slobodan Kovač, Škoro pa je na slovenski klopi kot pomočnik selektorja ostal tudi ob prihodu Alberta Giulianija.

“Vsem, ki so bili del strokovnega štaba, je potekla pogodba,” potrdi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret ter v isti sapi doda, da so z delom trenerja Merkurja Maribora še kako zadovoljni. “Škoro se je v teh letih že večkrat dokazal, zato menim, da mora na vsak način ostati del strokovnega štaba. Vsaj še za kakšno obdobje, da pridobi še dodatne izkušnje, ki jih na tej mednarodni sceni potrebuješ. Z njim smo res zadovoljni.”

Predsednik OZS Metod Ropret hvali strokovnjaka iz Hoč, a dodaja, da še ni čas.

Ropret: Njegov čas šele prihaja

Pri zvezi tako ne razmišljajo, da bi mu morda ponudili bolj odgovorno nalogo, a Ropret je mnenja, da njegov čas šele prihaja. “Gre za nesporni trenerski potencial, mislim, da njegov čas šele prihaja. To, kar počne z Mariborom, je občudovanja vredno,” dodaja predsednik zveze.

Škorc ne zapira vrat, a …

Veliko manj je o tem, ali še želi nadaljevati svoje poslanstvo pomočnika na klopi slovenske izbrane vrste, prepričan Škorc, ki meni, da je skoraj štiri leta v vlogi pomočnika na klopi reprezentance lepo obdobje in morda čas tudi za kaj drugega. “O tem, ali bom ostal del štaba, je za zdaj brezpredmetno govoriti, saj se še niti ne ve, kdo bo selektor. Ko bo in ko bodo postavljene smernice, cilji, bi lahko več povedal, je pa res, da je za mano eno lepo obdobje, z reprezentanco sem prebil tri poletja, zato je prav, da se morda pogleda tudi v drugo smer,” nam je povedal Škorc.

Škoro je zadnja leta združeval klubske in reprezentančne naloge, kar je izjemno naporno.

Trenutno se bolj nagiba k temu, da ostane le pri klubskih zadolžitvah, dela tam nikoli ne zmanjka, in se v poletju posveti družini, vseeno pa za zdaj ne zapira nobenih vrat.

Spregledan pri izboru trener leta

Čeprav je OZS do zdaj nagrado za trenerja leta praviloma podelila trenerju državnih prvakov ali pokalnemu zmagovalcu, je v tem letu nagrado dobil Iztok Kšela, ki je z zasedbo do 17 let osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Na drugi strani je 47-letnemu strokovnjaku z Merkurjem uspelo nekaj, kar prej 16 let ni nikomur in z vrha sklatil “nepremagljivi” ACH Volley. Nič ne bi bilo narobe, če bi priznanje dobila kar oba.

Dobitniki priznanj za trenerja leta moške ekipe:

2021 – Iztok Kšela
2020 – Matija Pleško
2019 – Matija Pleško
2018 – Zoran Kedačič
2017 – Gašper Ribič
2016 – Marko Brumen

Selektor znan morda že do konca januarja

Po novem letu bodo pri OZS zavihali rokave in se poskušali dogovoriti z novim, mogoče tudi s starim selektorjem moške reprezentance. Ropret nam je povedal, da bi se lahko vse skupaj lahko razjasnilo do konca januarja ali do začetka februarja.

Bo Alberto Giuliani nadaljeval svoje poslanstvo na klopi Slovenije? Slovenske odbojkarje je popeljal do dveh srebrnih odličij na EP in četrtega mesta v Ligi narodov. Foto: FIVB

“Pogovarjamo se z najmanj dvema,” nam je skrivnostno odvrnil predsednik zveze. Kdo so kandidati? Tukaj je seveda Alberto Giuliani, ki je pred dnevi ostal brez kluba, za posel na klopi Slovenije naj bi se zanimal tudi Lorenzo Bernardi kot tudi srbski strokovnjak Igor Kolaković. Veliko vlogo pri pogajanjih bodo imele tudi finance, saj ima po besedah Ropreta OZS limit, preko katerega ne bo šla.

Loading Poll...

Komentari

Vaš komentar