Kapetan Slovenije priznal: Italijane je treba vzeti za zgled (VIDEO)

Odbojka 7. Jul 202311:40 0 komentarjev
foto: Aleš Fevžer

Slovenski odbojkarji so na enajsti tekmi lige narodov zabeležili še četrti poraz. Od njih so bili na Filipinih boljši aktualni svetovni in evropski prvaki Italijani, ki so slavili brez izgubljenega niza.

Že precej utrujena slovenska vrsta je bila proti Italiji brez resnih možnosti za uspeh, kljub prepričljivem porazu z 0:3 (-13, -22, -17) pa razočaranje po tekmi ni bilo preveliko, saj si je že pred tem zagotovila mesto med najboljšimi osmimi reprezentancami in s tem nastop na zaključnem turnirju v Gdansku.

Igralci selektorja Gheorgheja Cretuja so imeli so kar precej težav v napadu, tekmec je blestel v obrambnih nalogah na čelu z blokom, saj jih je vpisal kar 14. Obenem pa evropski podprvaki niso izkoristili svojih priložnosti, ki bi lahko prinesle zasuk v igri, predvsem v zadnjem delu drugega niza.

“Ni veliko za povedati, mislim, da je bilo vse zelo jasno. Že od začetka nismo igrali, kot je bilo treba. Nismo bili dovolj potrpežljivi, napade smo želeli zaključevati s slabimi žogami. To je naredilo razliko. Sicer smo dobro igrali v drugem nizu in tudi v tretjem do izida 13:13, nato pa smo znova začeli igrati slabo,” je dejal Romun na klopi Slovenije Gheorghe Cretu.

Da so Italijani ta čas enostavno kvalitetnejša zasedba od slovenske, pa je ocenil kapetan Slovenije Tine Urnaut. “Ne bi rekel, da smo imel iztrošene baterije, Italijani so trenutno kvalitetnejši od nas. To se je videlo v vseh elementih. Predvsem pri odvzemu servisa smo imeli veliko težav. Ko pride tekmec na servis in ne zaključiš prvič, drugič, lahko tretjič veliko več tvega. Ko pobegnejo za dve, tri točke, postanejo še bolj samozavestni, zato je proti njim zelo težko igrati. Veliko lažje je bilo z njimi igrati točko po točko, takrat smo se z njimi dobro kosali, a nato se je zgodila serija, ko jim nismo odvzeli servisa in so nam pobegnili. Niso zastonj, najboljša ekipa na svetu. So ekipa, ki jo je treba vzeti za zgled.”

Slovence v soboto čaka prost dan, v nedeljo pa nato še zadnja tekma na turnirju na Filipinih, ko jim bo na nasprotni strani mreže stala Nizozemska. “Dan premora nam bo koristil, da si napolnimo baterije za nadaljevanje. Pripravili se bomo proti Nizozemcem in poskušali pustiti dober vtis na Filipinih, saj želimo z zmago potrditi uvrstitev med najboljših osem,” pa je povedal srednji bloker Slovenije Sašo štalekar.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!