Slovenci iz Italije z drugim mestom

Odbojka 26. Sep 202120:58 0 komentarjev
Foto: Mauro De Sanctis

Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede se s turnirja srebrne lige narodov vrača z drugim mestom. Naši odbojkarji so v Campobassu zabeležili zmage proti Italiji, Turčiji in Poljski, klonili pa so le proti Madžarski.

Slovenski odbojkarji, ki smo jih na uradni tekmi nazadnje lahko spremljali na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki so jih igrali leta 2018, so turnir srebrne evropske lige začeli z zmago nad Italijo. Od gostiteljev tekmovanja, ki je potekalo v Campobassu, so bili boljši s 3:1 (22, 23, -21, 22). Na obeh straneh mreže je bilo zaznati kar nekaj nezbranosti pa tudi treme, Slovencem pa sta zmago prinesla ekipni duh in izjemna borbenost.

Foto: Mauro De Sanctis

Sledil je obračun s Turčijo, ki so ga naši odbojkarji začeli precej pod svojimi zmožnostmi, posledično so se prepričljive zmage s 25:13 veselili Turki. V nadaljevanju so varovanci Branka Mihorka strnili vrste in gostitelje oktobrskega evropskega prvenstva premagali s 25:14, 25:19 in 25:17. Slovenci nato niso bili kos razpoloženim Madžarom, ki so proti naši vrsti odigrali najboljšo tekmo na turnirju. Slednja jim je prinesla tudi končno prvo mesto. Tekmeci so prvi niz dobili tesno, s 27:25, tudi s pomočjo športne sreče, zatem pa so bili prepričljivejši še s 25:17 in 25:19.

Foto: Mauro De Sanctis

Za konec srebrne lige narodov se je naša reprezentanca srečala še s Poljsko, ki je uvodni niz z igro na zelo visoki ravni dobila s 25:13. A tako kot že na tekmi s Turčijo so se Slovenci hitro pobrali, dobro so izvajali začetne udarce, bili zelo uspešni pri igri ob mreži in v obrambi ter osvojili naslednje tri nize. Tretjo zmago na turnirju so si priigrali potem, ko so slavili s 25:18, 25:15 in 25:19.

“Fantje so tekom turnirja pokazali, da lahko igrajo na zelo visoki ravni”

Pomočnik selektorja Branko Mihorko, ki je v odsotnosti Simona Božiča vodil reprezentanco, po koncu tekmovanja ni skrival zadovoljstva: “Fante bi rad pohvalil za pristop k igri na vseh štirih tekmah. Zadovoljen sem s tem, kar so prikazali, predvsem pa je zelo pomembno, da so iz tekme v tekmo igrali bolje in napredovali v igri. Fantje so tekom turnirja pokazali, da lahko igrajo na zelo visoki ravni. Žal se nam v igri še pojavljajo nihanja in to bomo morali odpraviti na treningih, ki nas še čakajo pred evropskim prvenstvom.”

Foto: Mauro De Sanctis

Majdič: Pokazali smo, da se znamo pobrati

Kapetan izbrane vrste Matjaž Majdič se iz Campobassa prav tako vrača z dobrimi občutki: “Zelo sem zadovoljen, da smo osvojili drugo mesto in še bolj, ker je naša ekipa iz tekme v tekmo napredovala. Igra nam ni stekla le na obračunu z Madžarsko, a nas to ni dotolklo. Pokazali smo, da se znamo pobrati. Na turnirju smo tudi ugotovili, kaj vse moramo še izboljšati do evropskega prvenstva. Zelo sem ponosen na soigralce, saj smo držali skupaj tudi v težkih trenutkih.”

Slovenske odbojkarje zdaj čaka nekaj počitka, nato pa bodo na vrsti intenzivne priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 17. do 23. oktobra gostil turški Kemer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!