Slovenki v Kanadi do najboljšega rezultata v tej sezoni

Odbojka 23. Jul 202310:20 0 komentarjev
Tajda Lovšin Tjaša Kotnik
Foto: Volleyball World

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta minuli konec tedna nastopali na turnirju svetovne turneje v odbojki na mivki v kanadskem Edmontonu. Izpadli sta v četrtfinalu, kjer sta morali priznati premoč trenutno peti najboljši dvojici na svetu.

Brazilki Carolina Solberg Salgado in Barbara Seixas de Freitas, sicer drugopostavljena dvojica turnirja, sta bili prepričljivo boljši. Zmagali sta z 2:0, potem ko sta Slovenki pustili pri 12 in devetih točkah. To je bil sicer drugi medsebojni dvoboj omenjenih parov v Kanadi. Oba sta si stala nasproti že v boju za prvo mesto v skupini prvega dela, ko sta bili Brazilki prav tako boljši z 2:0 (17, 10).

Na turnirju v Edmontonu je sicer naključje hotelo, da so skozi tekmovanja Slovenkama nasproti stale le Brazilske tekmice. Na uvodni tekmi sta v petek po hudem boju z 2:1 ugnali Talito Da Rocha Antunes in Thamelo Coradello Galil, štirinajsti nosilki turnirja. O izenačenosti obračuna vse pove dejstvo, da so se vsi trije nizi končali po podaljšani igri, prvi celo z 29:27 v korist Južnoameričank. V nadaljevanju se je nato tehtnica počasi začela nagibati na stran Slovenk, ki sta preostala dela tekme dobili s 25:23 in 17:15. Kotnikova je na tekmi dosegla 32 točk, od tega osem z blokom.

Tjaša Kotnik
Foto: Volleyball World

Pot med najboljših osem ekip, kjer sta tudi končali s tekmovanjem, sta si enajsti nosilki zagotovili po zmagi z 2:1 proti šest mest višje postavljenemu brazilskemu paru Andressa Cavalcanti Ramalho/Vitoria De Souza Rodrigues. Slovenki sta uvodni niz dobili z 21:16, Južnoameričanki sta jima v drugem vrnili z isto mero, tretji pa se je znova zaključil v prid slovenskega para s 15:12.

Tajda Lovšin Tjaša Kotnik
Foto: Volleyball World

S petim mestom na turnirju serije Challenge, druge najkakovostnejše ravni turnirjev svetovne turneje, sta Slovenki dosegli najboljši rezultat v tej sezoni. To je bil sicer šele njun tretji skupni nastop v letošnjem poletju, saj ju je od priprav in nastopov za lep čas odrezala poškodba kolena Kotnik. Pred tekmovanjem v Kanadi se v švicarskem Gstaadu na turnirju najkakovostnejše ravni nista uspeli prebiti skozi kvalifikacije, medtem ko sta v portugalskem Espinhu, na turnirju druge kakovostne ravni, prejšnji konec tedna obstali v skupinskem delu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!