Znana oba finalista odbojkarske lige narodov (VIDEO)

Odbojka 22. Jul 202321:38 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

V finalu odbojkarske lige narodov bodo igrali Poljaki in Američani. Gostitelji zaključnega turnirja v Gdansku so v polfinalu s 3:1 premagali Japonsko, ki je pred tem v četrtfinalu izločila Slovenijo, Američani pa so bili kar nekoliko presenetljivo gladko s 3:0 (19, 18, 19) boljši od svetovnih in evropskih prvakov Italijanov.

Italijani so bili proti razpoloženim Američanom, sicer tudi najboljšo ekipo rednega dela.

V napadu niso našli orožja za ameriški blok in obrambo, za tekmeci so zaostajali tudi v drugih odbojkarskih prvinah.

Tako niti v enem nizu niso bili blizu tekmecem, pri katerih sta bila najučinkovitejša Matthew Anderson in Thomas Jaeschke, dosegla sta 17 oziroma 16 točk. Torey Defalco se je izkazal s tremi bloki, skupno so jih Američani dosegli deset. Italija ni imela razpoloženega igralca.

Domačini zadušili nalet “samurajev”

Še pred tem so popoldne domačini strli slovenske krvnike Japonce. Na začetku dvoboja je kazalo, da Japonci, ki so v rednem delu zasedli drugo mesto, a tekmo proti Poljakom izgubili, pripravljajo novo presenečenje. Dokaj gladko so dobili prvi niz, nato pa odlično igrali tudi v drugem. A so ga v napeti končnici izgubili, po tem pa je prišlo do popolnega preobrata.

S 23 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme Wilfredo Leon, Lukasz Kraczmarek jih je dodal 19, od tega štiri z blokom, pri Japoncih jih je Yuki Ishikawa dosegel 21, štiri z asi.

Jutri je v Gdansku najprej ob 17. uri na sporedu tekma za tretje mesto med Japonci in Italijani, ob 20. uri si na Sportklubu lahko ogledate še finale med domačini Poljaki in izzivalci ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!