V ligi MEVZA se obeta slovenski finale

Odbojka 23. Feb 202320:00 > 20:14
ACH Volley
foto: CEV

V moški srednjeevropski odbojkarski ligi diši po slovenskem finalu. Prvi polfinalni par že tako ali tako sestavljata ACH Volley in Merkur Maribor, v drugem pa je Calcit Volley v Pliberku dobil prvo tekmo proti avstrijski Zadrugi Dob, izid tekme je bil 1:3 (-22, -22, 17, -24).

Minulo soboto so se Ljubljančani in Mariborčani merili na prvenstveni tekmi v Tivoliju. ACH je upravičil vlogo favorita, a Merkur Maribor je nudil dostojen odpor, kar mu je vlilo optimizem, da bi v domači dvorani lahko prvake spravil na kolena. A spet se je moral zadovoljiti le s solidnim bojem, osvojenim nizom, na morebitno zmago proti oranžnim zmajem pa bo moral še počakati.

Varovanci Sebastijana Škorca so tekmo začeli samozavestno, začetek je pripadel njim. Do izida 12:9 so bili predvsem po zaslugi servisov Roka Bračka in Žige Donika boljši na igrišču, vodili so še s 15:14, nato pa so gosti dosegli šest zaporednih točk in niz je bil odločen. V drugem nizu Štajerci niso zapravili na začetku priborjene prednosti, toda v nadaljevanju so Ljubljančani vendarle stopili skupaj, zvišali ritem, gladko dobili tretji niz, zanesljivo pa tudi četrtega.

Foto: CEV

ACH Volley je prevladoval predvsem v bloku, z njim je dosegel 13 točk, šest Nemanja Mašulović, ki se je po bolezni vrnil v ekipo, pet pa Filip Šestan in Danijel Koncilja. Slednji je dosegel tudi dva asa in skupno 17 točk, štiri manj od najučinkovitejšega soigralca Nikole Gjorgieva. Najučinkovitejši igralec tekme pa je bil mariborski sprejemalec Donik, dosegel je 23 točk.

Kamničani do lepe prednosti

Tako kot letošnja prva medsebojna tekma v Kamniku, ki so jo domači dobili s 3:2, je bila tudi druga tekma izenačena. Slovenci so že vodili z 2:0, avstrijska ekipa je zanesljivo dobila tretji niz, četrti pa je bil najbolj izenačen, po začetnem zaostanku pa so ga vendarle dobili slovenski podprvaki.

Povratna tekma v Kamniku bo v sredo, 1. marca, ko bo znan tudi zmagovalec slovenskega polfinalnega obračuna.

Liga MEVZA, polfinale:

Prvi tekmi:

Sreda, 22. februar:
Merkur Maribor – ACH Volley 1:3 (-20, 21, -15, -20)

Četrtek, 23. februar:
Zadruga – Calcit Volley 1:3 (-22, -22, 17, -24)

Povratni tekmi bosta na sporedu v sredo, 1. marca.

Komentari

Vaš komentar