Kamničanke ostajajo strup za Mariborčanke

Odbojka 20. Dec 202321:53 > 21:53
Foto: Aleš Fevžer

Tudi tretji medsebojni obračun v sezoni med Calcitom in Novo KBM Branikom so dobile Kamničanke. Še več, tudi v tretje so derbi dobile brez izgubljenega niza in še enkrat več potrdile, da so trenutno premočne za slovensko konkruenco.

Z zagrebško Mladostjo in Swietelsky-Bekescsabo so še naprej točkovno izenačene, a imajo Hrvatice in Madžarske boljšo razliko med dobljenimi in izgubljenimi nizi.

Calcit je dvoboj dobil zanesljivo, pa čeprav je imel v zadnjem času veliko zdravstvenih težav. Tako je tokrat manjkala Sara Najdič, Andjelka Radišković je le nekajkrat vstopila na igrišče, ne v najboljšem stanju pa je bila tudi Sara Hutinski. A kljub vsem težavam so gostiteljice nadzorovale položaj in vodile skozi vso tekmo. Gostje so jih sicer v vseh nizih lovile po zaostankih, a ujele jih niso niti v enem.

V domači vrsti se je najbolj izkazala mlada Asja Šen, ki je dosegla 22 točk, štiri tudi z začetnim udarcem. Maša Pucelj jih je dodala 17, Lara Rituper je v statistiko vpisala štiri bloke. Pri Mariborčankah je 16 točk prispevala Iza Mlakar, Klara Milošič je dosegla tri bloke, njena sestra Nika pa tri ase.

Liga MEVZA, ženske, 3. turnir:

Sreda, 20. december:
Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:0 (22, 20, 20)

Lestvica: