Izločilni boji zagotovljeni, vprašanje je le kje

Liga prvakov 11. Jan 202322:34
Foto: CEV

ACH Volley je v lepo napolnjenem Tivoliju (4026 gledalcev) gostil svetovnega prvaka Perugio, ki se je na koncu pričakovano izkazala za premočnega tekmeca, oranžne zmaje pa bodri osvojeni niz, ki bo temelj za pomembne tekme, ki prihajajo v naslednjih tednih. Zdaj je tudi jasno, da bodo slovenski prvaki zaigrali v izločilnih bojih - Liga prvakov ali Pokal CEV.

ACH Volley, ki je začel v postavi Vuk Todorović, Matej Kök, Filip Šestan, Nikola Gjorgiev, Matic Videčnik, Nemanja Mašulović in Jani Kovačič, je v prvem nizu hitro zaostal, a se je po zaostanku 12:17 vrnil. Po dveh asih Köka in uspešnega napada kapetana Gjorgieva se je približal le na dve točki zaostanka (15:17). Zapretili so tudi z 19:21, a v sami končnici niza so spet pokazali zobe Italijani.

V drugem je ACH Volley odlično začel. Po točki Šestana, ki je bil s 15 točkami najboljši pri slovenskih prvakih, so povedli z 11:8, žal pa je sledila nora serija Perugie, ki je na krilih Jesusa Herrere nanizala osem zaporednih točk in povedla s 16:11. Prednost so gostje brez težav zadržali in povedli z 2:0.

Jani Kovačič
Foto: CEV

Gačič: Igrišče je pokazalo dokaj realno sliko

“Mogoče bi lahko igrali malenkost bolje, vzeli kakšno točko več, ampak mislim, da je igrišče pokazalo dokaj realno sliko. To je tista razlika, a fantje so se borili in dali vse od sebe,” je tekmo komentiral trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

Radovan Gačič
Foto: CEV

“Lahko bi v kakšnih situacijah reagirali drugače, odigrali bolj pametno, a res je težko igrati proti taki ekipi. Kot sem rekel, mislim, da je to kar realnost in da smo iztržili maksimum.”

ACH Volley: Mejal, Šket 4 (2 bloka), Mašulović 1, Todorović 1 (1 blok), Bošnjak, Koncilja 5, Šestan 15 (1 blok), Kovačič, Gjorgiev 8, Videčnik 2 (1 blok), Kök 14 (4 ase, 1 blok), Šen 1.

Perugia: Giannelli 2 (1 blok), Herrera 25 (7 asov, 1 blok), Rychlicki 2, Leon, Piccinelli, Sole 9 (2 asa, 4 bloke), Gualberto 5, Semeniuk (3 ase, 1 blok), Plotnickij 9 (2 bloka), Ropret, Cardenas 2 (1 as), Mengozzi.

V tretjem nizu izkoristili priložnost

V tretjem nizu smo videli izenačeno predstavo. Od prednosti zmajev z 12:10 si vse do konca niza nobena ekipa ni priigrala več kot dve točki prednost, v sami končnici pa smo videli presenečenje. Najprej je Kamil Semeniuk zgrešil servis za domače vodstvo s 24:23, nato pa je Poljak še slabo sprejel servis Köka, pod točko za velikanski niz proti velikanu pa se je podpisal Danijel Koncilja.

Foto: CEV

Vse skupaj je goste le razjezilo. V četrtem nizu so pokazali zobe in hitro povedli za 10 točk. Vodili so celo za 14 točk naskoka (19:5), nato pa so domači vendarle ublažili poraz in četrti niz izgubili s 25:15.

Perguia dosegla kar 13 asov, kar 7 Herrera

Perugia je ACH Volley sestrelila s kar 13 asi, pri domačih je v tem elementu s štirimi asi blestel le Kök. “Vedeli smo, če jim steče servis, da bo zelo težko. Vseeno smo jim vzeli niz, zato smo lahko zadovoljni s prikazanim. Perugia je svetovni prvak, najbrž bo osvojila vse lovorike, ki obstajajo, zato ne smemo biti požrešni. Na nas je, da iz te tekme pozitivne stvari in gremo dalje,” je po tekmi dodal še kapetan Gjorgiev. Motor ACH Volley ni bil tako razpoložen kot običajno, dosegel je osem točk, zato ga je Gačič med tekmo menjal z Alenom Šketom.

Ko se ne pozna, da ne igra prva postava

Trener gostov Andrea Anastasi ni igral z udarnimi možmi. Kapetan Wilfredo Leon sploh ni zaigral, prvi libero Massimo Colaci in bloker Roberto Russo sploh nista prišla v Ljubljano, medtem ko sta podajalec Simone Giannelli in prvi korektor Kamil Rychlicki igrala le za vzorec. Luksemburžana je odlično zamenjal ravno Kubanec Hererra, ki je dosegel kar 25 točk, od tega sedem za začetnim udarcem.

Jesús Herrera
Jesus Herrera je bil izbran za najboljšega na tekmi. Foto: CEV

Čez 14 dni odločilna tekma v Ankari

ACH Volley zdaj z dvema zmagama in tremi porazi še vedno zaseda drugo mesto v skupini E. Z enakim razmerjem zmag in porazov jim sledi Ziraat, ki bo tudi tekmec Ljubljančanov v zadnjem krogu. Tekma v Ankari bo najbrž odločala, kdo bo poleg Perugie še napredoval v izločilne boje. Nekaj prostora je tudi, da se v osmino finala uvrstiš tudi kot najboljši tretjeuvšrčeni.

“Nismo še v Ankari, pred tem nas čakajo še štiri pomembne tekme, a ko pride Ankara, verjamem, da bomo na nivoju. V Turčijo gremo po zmago, to je povsem jasno,” še dodal Gačič.

Foto: CEV

ACH Volley bo tudi v primeru poraza v Turčiji nadaljeval evropsko pot, saj bodo štirje tretjeuvrščeni v skupini nadaljevali evropsko pot v četrtfinalu pokala CEV.

“Zagotovo je cilj napredovanje iz skupine. Ziraat nas je premagal tukaj, gremo po maščevanje. Tudi, če nam ne uspe, ne bo konec sveta, borili se bomo za lovoriko v pokalu CEV. A tudi tam ne bo lahko, saj so v njem še Modena, Belchatow, Piacenza, … Kmalu bo vse jasno,” je še zaključil odlični kapetan ACH Volleyja.

Odločilni obračun, ki bo dal odgovor na to, kje bo slovenski prvak nadaljeval evropsko pot, bo jasno čez 14 dni, v sredo, 25. januarja ob 18. uri.

Komentari

Vaš komentar