Najboljša na svetu izbrala nov klub

Liga prvakov 5. Jan 20228:58 0 komentarjev
Paola Egonu je bo po tej sezoni prvič podala v tujino, kjer bo služila milijone. Foto: Guliverimage

Italijanska korektorica Paola Egonu bo po poročanju italijanskih medijev kariero nadaljevala v Turčiji. Trdijo, da je je že vse dogovorjeno, manjka le še uradna potrditev.

Italijanska ekipa Conegliano, ki je pred tedni podrla rekord v zaporednih zmagah – nanizala jih je kar 76 – bo po sezoni izgubila izjemno Paolo Egonu, ki odhaja v Turčijo k svetovnim klubskim prvakinjam Vakifbanku iz Istanbula, ki ga vodi italijanski Giovanni Guidetti.

Egonujevo je že preteklo lovil Fenerbahče – ponujal naj bi jih kar šest milijonov evrov za štiri sezone – a je 23-letna Italijanka ponudbo zavrnila, zdaj pa bogate turške ponudbe očitno ni mogla več odbiti. Podrobnosti pogodbe za zdaj še niso znane, a ni dvoma, da lahko tudi v tem primeru govorimo o milijonskem znesku, kar je že v moški odbojki prava redkost.

Italijanski mediji še poročajo, da se bo v Italijo k Coneglianu iz Vakifbanka podala odlična Švedinja Isabelle Haak. Mlada 22-letna “Bella” je bila izbrana za MVP minulega svetovnega klubskega prvenstva.

Egonujeva je do zdaj osvojila 12 klubskih lovorik. V pretekli sezoni je s Coneglianom osvojila vse, kar se je osvojiti dalo, z Italijo pa je sredi Beograda po zmagi nad Srbijo postala evropska prvakinja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!