Magična točka Roka Možiča, od navdušenja “ponorel” tudi trener (VIDEO)

Odbojka 18. Dec 202319:34 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Verona je po slabem začetku sezone prišla do druge zmage zapored. Po Milanu je v dvorani AGSM AIM padla še Cisterna Volley. Kapetan Rok Možič je bil s 18 točkami najučinkovitejši igralec domače zasedbe.

Kapetan Verone Rok Možič je bil v prvem nizu ključni mož, da so se domači odbojkarji, ki so že zaostajali s 17:21, vrnili v igro in na koncu celo slavili s 25:23. V drugem nizu je Verona prevladovala, v tretjem pa so ponovno odločale malenkosti, a v napeti končnici so spet več znanja pokazali domači, ki so v 10. krogu Superlega prišli do četrte zmage, sploh prve v sezoni brez izgubljenega niza.

Slovenski reprezentant je bil ponovno ključni mož Verone. V treh nizih je dosegel 18 točk. V napadu je v 31 napadih dosegel 16 točk, še dve pa je dodal s servisom.

Spektakularna točka Verone

V nizu spektakularnih točk Verone je za največ navdušenja poskrbela tista v drugem nizu za 11:7, ko je po napadu Cisterne žoga zadela Nikolo Jovovića, njegov odbitek pa je čez celotno igrišče proti mreži poslal Francesco Sani, težko podajo pa je v točko spremenil slovenski sprejemalec.

Navdušenja ob točki ni skrival niti vedno resni domači trener Radostin Stojčev, ki je od veselja skoraj stekel na igrišče.

Kozamernik boljši od Ropreta

V Italiji sta se v okviru 10. kroga med seboj pomerili vodilni ekipi prvenstva Perugia in Trentino, s 3:1 se je veselilo moštvo Jana Kozamernika, ki je k zmagi prispeval pet točk.

Na drugi strani mreže smo Gregorja Ropreta na igrišču videli le za nekaj trenutkov, njegova Perugia pa je po porazu prvo mesto v razvrstitvi zdaj prepustila tekmecem. Trenitno ima zdaj točko več kot Perugia, ki je izgubila še drugič v sezoni.

Zadnjo točko za zmago na derbiju je dosegel Kozamernik:

Nik Mujanović pri zmagi Monze proti Padovi (3:0) ni sodeloval. Celotno tekmo je spremljal v družbi rezervnih igralcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!