Romanca Žana Kranjca z Gran Riso kar traja in traja (VIDEO)

Alpsko smučanje 18. Dec 202316:14 0 komentarjev

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je v Italiji potrdil odlično formo in se spet zavihtel na oder za zmagovalce. To je že njegova trinajsta uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu, prvič je na njih član SD Novinar stopil prav v Alti Badii, kjer je nastopil danes.

Najboljši slovenski smučar te zime je bil s svojim nastopom zadovoljen, čeprav je bilo prvo mesto nedosegljivo.

Marco Odermatt je bil danes nedosegljiv. Zdi se mi, da sem pokazal dve dobri vožnji,” je prve misli ob prihodu v iztek strnil 31-letni Ljubljančan. Kranjec je v cilj druge vožnje prišel z veliko prednostjo, ki je znašala več kot eno skundo pred najbližjim zasledovalcem. “Kar se tiče opreme, je vse isto kot včeraj. Morda sem z današnjim nastopom bolj zadovoljen tudi zato, ker je bila danes proga še nekoliko bolj polita z vodo, vreme je bilo toplejše” je še za odtenek boljši nastop danes, v primerjavi z včerajšnjim, pojasnil specialist za veleslalom.

Svetovna ‘špica’

Kranjec je v Alti Badii na sloviti progi Gran Risa že petič v karieri stopil na zmagovalni oder, vsakič si je prismučal tretje mesto. Podvig mu je uspel danes in včeraj, lani, ter še v sezonah 2017/18 in 2019/20.

Po novi dobri predstavi svojega varovanca je bil dobre volje tudi trener za tehnične discipline v reprezentanci Klemen Bergant: “Pokazal je, da sodi med najboljše veleslalomiste  na svetu. Odermatt, Marco Schwarz, Filip Zubčić in Žan so ta dva dneva nakazali, da odstopajo od ostalih.”

“Danes me v prvi vrsti veseli, da je po napaki uprizoril zelo drzno vožnjo, kar je v drugi vožnji ponovil. Upam, da bo tudi v koledarskem letu 2024 pokazal to pozitivno drznost, ki mu prinaša rezultate,” je zaključil Bergant.

Kranjca zdaj čaka oddih, naslednja tekma ga čaka 6. januarja v švicarskem Adelbodnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!