Matija Pleško ima trenutno le eno željo

Odbojka 14. Okt 202210:00 0 komentarjev
Matija Pleško
Matija Pleško; Foto: Aleš Fevžer

V 3. krogu Sportklub 1A. DOL za moške bo v soboto na sporedu prvi derbi med ACH Volleyjem in Calcitom. Obe ekipi sta v prvih dveh krogih delovali zelo suvereno, zato nas v Tivoliju čaka zanimiv obračun. Derbi bodo prenašale tudi naše kamere - prenos tekme bo ob 20. uri na Sportklub 1.

Kamničani, ki so pred sezono povsem premešali svojo ekipo, od lanske ekipe sta ostala le mladi Nik Mujanović in Jan Klobučar, so v sezono vstopili z zmagama nad kranjsko Hišo na kolesih in novincem Fužinarjem, oddali niso nobenega niza.

“Na začetku sezone vse poteka po pričakovanjih,” je mirno dejal trener Calcita Matija Pleško, ki je na prvih dveh tekmah igral brez pravega korektorja. Avstralec Hamish Hazelden je v Kamnik prišel poškodovan, zato so z njim razdrli pogodbo, mladi Mujanović pa je bil prejšnji teden bolan.

Kubanec se je odlično tudi v vlogi korektorja

Vse skupaj ekipe Calcita ni zmedlo, odlično se je v vlogi korektorja znašel Kubanec Luis Sosa in bil na prvih dveh tekmah z naskokom najboljši pri Kamniku. Zagotovo bo Sosa, v kolikor bodo težave lahko na tem položaju igral tudi v prihodnje, več podrobnosti pa Pleško ni želel razkriti.

Luis Sosa Foto: Klemen Brumec

“O mojih zamislih za naprej, ne bom razpredal javno. Če govorim na splošno, verjamem, da se je Nik prilagodil na način dela in da bo v tej sezoni kazal dobre predstave. Je pa mlad, vsak ima lahko slab trenutek in potrebuje podporo.”

Zadovoljen s tujci

Calcit se je pred sezono okrepil s tremi tujci. Na mestu organizatorja igre je prišel Srb Miloš Arsenoski, na mesto blokerja Kolumbijec Daniel Aponza ter na mestu sprejemalca Kubanec Luis Sosa. Za zdaj se zdi, da so zadeli v polno. “Menim, da smo tisto, kar smo iskali, tudi dobili. Ne samo s tujci, zadovoljen sem s celotno ekipo. Upam, da bomo s treninga rasli kot ekipa, da si bo ekipa želela napredka. Ko zamenjaš 11 igralcev, moraš to miselnost na novo vnesti v ekipo, potrebuješ določen čas, da se igralci začutijo tako zunaj koz znotraj terena.”

Jedro ACH Volleyja ostaja enako

Pred Kamničani je po dveh na papirju lažjih tekmah prvi derbi proti ACH Volleyju, ki pa po mnenju Pleška še ne bo dal realne slike pred nadaljevanjem sezone. “V Ljubljani niso veliko spreminjali ekipe. Jedro je ostalo, kar pomeni, da se med sabo zelo dobro poznajo, kasnejši prihod v klub jim ni predstavljal veliko težav, ostali pa smo veliko menjali,” zanika, da bi imel Kamnik kakršnokoli prednost v primerjavi z ACH-jem zaradi kasnejšega prihoda vseh reprezentantov.

Pleško ima v tej sezoni nov tudi podajalski par. Jana Brulca sta zamenjala Srb Miloš Arsenoski in Uroš Planinšič. Foto: Aleš Fevžer

V Kamniku imajo v tej sezoni svoje načrte, a Pleško tako kot pred sezono poudarja, da bodo vse skupaj zadržali zase. “Trenutno je moja želja igrati dobro odbojko in napredek iz treninga v trening. Kakšno je pravo razmerje in kam približno pes taco moli, bo jasno šele po delno odigrani ligi, vsaj po vseh prvih medsebojnih tekmah,” je prepričan Pleško.

Proti ACH Volley motiva ne manjka

Po njegovem mnenju je tekma z ACH Volleyjem prišla prehitro, “a spored je, kakršen je”, skomigne Pleško, ob tem pa je priznal, da se v ekipi vidi, kaj ekipo čaka v soboto v Tivoliju.

“Sam bi si sicer želel, da se med ekipami ne bi delalo razlik. A hočeš nočeš se pri vsakemu igralcu pozna moč nasprotnika. Potrebno bo počakati na soboto, bomo videli, kako se bo ta nekakšen višek motivacije odražal na igrišču,” v smehu poved trener Calcita.

Prvi odbojkarski derbi v sezoni iz Tivolija med ACH Volleyjem in Calcitom bodo prenašale tudi naše kamere na Sportklub 1. Srečanje v Tivoliju bo v soboto ob 20. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!