Merkur Maribor močnejši za dva mladinska reprezentanta

Odbojka 19. Maj 202216:47 > 16:49
Miha Fink in Nejc Najdič Foto: OK Merkur Maribor

Merkurjevci bodo lahko v novi sezoni računali na dva mladinska reprezentanta. Iz Fužinarja, ki se je prebil v najmočnejšo slovensko ligo, prihaja bloker Miha Fink, iz mladinskega pogona Maribora pa se članski zasedbi priključuje še Nejc Najdič.

18-letni in 200 cm visoki Miha Fink je slovenski mladinski reprezentant je najprej igral nogomet, dolgo časa pa tudi uspešno tudi rokomet. Vse do leta 2017, ko ga je povsem zasvojila odbojka. Hitro je postal kadetski reprezentant, zdaj uspešno tekmuje tudi pri mladincih, z Fužinarjem pa se je v minuli sezoni prebil v najmočnejšo ligo. V kvalifikacijah za vstop v prvo ligo so Korošci izločili novomeško Krko.

Zdaj znan podajalski par

Nejc Najdič se iz mlajših kategorij OK Merkur Maribor seli v prvo člansko ekipo, kjer bo imel komaj 16-letni in 194 cm visoki podajalec vlogo drugega podajalca. Prva izbira Sebastijana Škorca bo zagotovo članski reprezentant Gregor Pernuš. Uroš Planinšič in Adi Adžović pa zapuščata ekipo.

Mladi Najdič se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka U-17, dvakratnim naslovom prvaka v MEVZI, z naslovom prvaka v MEVZI – odbojka na mivki in naslovom prvaka v kategoriji U-14 v odbojki na mivki. V pravkar končani sezoni je z mladinsko ekipo OK Merkur Maribor osvojil držani naslov. S šestnajstimi leti je tudi reprezentant mladinske izbrane vrste.

Foto: Bojan Javornik

Škorc od Najdiča pričakuje velike stvari

“Zelo smo veseli, da se je Miha odločil za prihod v Maribor. Je igralec, ki ima veliko željo po napredku in delu. Želi postati eden najboljših na svoji poziciji. Prav tako smo zelo veseli, da imamo iz domače šole Nejca Najdiča, ki je eden najboljši mladih podajalcev v Evropi in se bo v novi sezoni priključil k prvi ekipi. Verjamem, da bo s trdim delom hitro postal nosilec igre v OK Merkur Mariboru in članske reprezentance,” je novi okrepitvi pri Merkurju komentiral trener ekipe Sebastijan Škorc.

Komentari

Vaš komentar