Pri Calcitu razkrili novo okrepitev ACH Volleyja

Odbojka 18. Maj 202222:54 > 23:14 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Calcit Volley je potrdil, da na klopi moške in ženske ekipe ostajata Matija Pleško in Gregor Rozman.

Čeprav Calcit za razliko od lanske sezone, ko so Kamničani izkoristili utrujenost Merkurja in ACH-ja osvojili pokalno lovoriko, predsednik kluba Gregor Hribar še naprej zaupa Matiji Plešku, na čelu ženske ekipe pa pričakovano ostaja Gregor Rozman, ki je Kamničanke popeljal do obeh domačih lovorik in finala lige MEVZA.

“Zagotovo so bile poškodbe in bolezni tiste, ki nam krojile potek sezone, vendar se na to običajno ne da vplivati. Bilo je kar nekaj trenutkov v sezoni, ki so bili za zunanjega opazovalca nevidni, ko nismo vedeli, v kakšni zasedbi bomo sploh lahko igrali,” se je v pogovoru za klubsko spletno stran ozrl nazaj trener Calcita Pleško, ki je zagotovil, da bo imel v prihodnji sezoni konkurenčno moštvo, saj se krepi tudi konkurenca.

“ACH Volley bo imel še močnejšo ekipo, saj prihajata Danijel Koncilja in Filip Šestan,” je povedal nekdanji trener Oranžnih zmajev. Konciljo so pri prvakih že potrdili, medtem ko hrvaškega sprejemalca, ki od leta 2018 igra v Romuniji, še ne.

Trener Calcita Gregor Rozman.

Po Morijeva odhaja tudi kapetanka

Na klopi ženske ekipe ostaja tudi Rozman, ki bo v novo sezono startal z zelo spremenjeno ekipo. V Turčijo se seli podajalka Eva Pavlović Mori, od Calcita pa se po sedmih letih poslavlja tudi kapetanka Olivera Brulec Kostić. “Ne smemo pozabiti njene veličine in njenega dolgoletnega prispevka Calcit Volleyju kot klubu, njene karizme in njenih osvojenih naslovov državne prvakinje. Obe bo zelo težko nadomestiti, to je vrzel, ki bo zijala ob njunem odhodu, kajti v Sloveniji na teh dveh igralnih položajih res nimamo veliko izbora,” je veliko izgubo za klub priznal Rozman, je pa v naslednjem stavku potrdil, da ostajata odlična Kanadčanka Lucille Charuk in odbojkarica iz BiH Andjelka Radišković.

Po nekaterih informacijah se v Kamnik iz Grosuplja seli 16-letna odbojkarica iz Žužemberka Maša Pucelj.