Naslednjič se bo treba zbuditi prej (VIDEO)

Odbojka 30. Sep 20236:46 1 komentar

Začetek tretjega reprezentančnega odbojkarskega poglavja v tej sezoni so Slovenci opravili z odliko. Pričakovano so premagali Tunizijo (3:0), ki pa je vsaj v začetku prvega niza razkrila težave slovenske reprezentance - zgoden začetek tekme, ki izbrani vrsti Gheorgheja Cretuja ne ustreza preveč.

Zaspan uvod v prvega od sedmih obračunov v kvalifikacijah za olimpijske igre je ob zgodnji uri tudi po lokalnem času v Tokiu (v prestolnici Japonske se je tekma začela ob 10. uri) ponudil nekaj priložnosti Tunizijcem, ki so dobro vstopili v tekmo. Večkratni afriški prvaki so vse do izida 15:15 držali stik s tretjo reprezentanco z zadnjega evropskega prvenstva, nato pa je individualna kakovost Slovenije vendarle pretehtala. Prvi niz so Slovenci dobili s 25:20 in potem je bilo vse lažje.

“Tekma ni bila tako lahka, kot je mogoče videti. Mučila nas je predvsem zgodnja ura, ob 10. uri res nismo vajeni igrati. A važno je, da smo zmagali, da smo zanesljivo odprli turnir. Za naslednje tekme pa se bo treba prej zbuditi, prej priti na tekmo in začeti igrati že od prve točke,” je po tekmi dejal izkušeni Alen Pajenk, ki je dosegel 10 točk.

Še pet več jih je v statistiko vpisal Klemen Čebulj, s čimer je bil s Tunizijcem Naggo Hamzo najučinkovitejši posameznik obračuna. Slovenija je v drugem nizu v najmočnejši postavi odigrala še bolje (25:18), tretjega pa dobila kljub nekaj rošadam v zasedbi (25:21) in prvo tokijsko tekmo pospravila ‘pod streho’. Tudi Čebulj je potarnal nad zgodnjim začetkom.

“Dobro, da smo se z jutranjimi treningi vsaj malo privadili na zgodnjo uro začetka tekem. Ob 10. uri praktično nikoli ne igramo, zato nam je to kar predstavljalo težavo. Začeli smo v krču, a se vseeno dokaj hitro sprostili in začeli igrati našo igro, posledica je bila gladka zmaga.”

Časa za slavje in morebitne spremembe bo zelo malo, saj vrsto Gheorgheja Cretuja že v nedeljo ob enakem času (10. uri po lokalnem, 3. uri po slovenskem času) čaka naslednja tekma. Tekmeci bodo Turki, varovanci Alberta Giulianija so Slovenijo namučili v osmini finala evropskega prvenstva (2:3), svojo kakovost pa so dokazali v prvi tekmi kvalifikacij, ko so ugnali Srbijo (3:1).