Ni več dvomov: Giuliani izgubil službo

Odbojka 27. Dec 202112:59 > 13:43 2 komentarja
Alberto Giuliani je Slovence popeljal do dveh odličjih na EP, po koncu EuroVolleyju 2021 pa se mu je na slovenski klopi iztekla pogodba. Foto: CEV

Nekdanji slovenski odbojkarski selektor Alberto Giuliani, ki je Slovenijo popeljal do dveh srebrnih odličjih na evropskih prvenstvih, je izgubil službo pri poljski ekipi Asseco Resovia. Čeprav uradne potrditve s strani kluba še ni, so poljski mediji prepričani, da je italijanski trener na klopi Resovie že preteklost.

Giulianiju se po slabih rezultatih že dalj časa maje stolček, po domačem porazu proti ekipi Zawiercie, ki ga vodi nekdanji trener ACH Volleyja Igor Kolaković, po naših podatkih ravno tako eden izmed kandidatov za slovenski stolček, pa je vodstvu Resovie prekipelo in 57-letnemu italijanskemu strokovnjaku pokazalo vrata.

Ne samo, da poljski mediji poročajo, da je Giuliani že nekdanji, hitro so našli tudi njegovo zamenjavo. Italijana bo po poročanju spletne strani Przegląd Sportowy zamenjal Argentinec Marcelo Mendez, ki je Gavče na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu popeljal do bronastega odličja.

Jan Kozamernik je v tem poletju na Poljskem pridružil selektorju. Foto: Piotr Gibowicz

Visoki apetiti, slabi rezultati

Asseco Resovia je v sezono vstopila z visokimi apetiti, ciljalo se je na sam vrh, trenutno pa kaže na to, da bo imela ekipa težave tudi z neposredno uvrstitvijo v četrtfinale. Na 12 tekmah je le petkrat zmagala in sedemkrat izgubila. Ima le 16 točk, 21 manj kot neporažena ZAKSA.

Dobra novica za OZS?

Izguba službe Italijana je dobra novica za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS), ki je že večkrat potrdila, da ekipe po novem ne pristajajo več na dvojno trenersko vlogo. To je bila ena izmed ovir tudi pri podaljšanju pogodbe z Giulianijem, je pa res, da zveza sama Italijanu ne bo mogla pokriti manjka, ki ga je dobil v klubu. Italijan bo moral tudi v prihodnje moral sedeti na dveh stolčkih.

Predsednik OZS Metod Ropret.

“V zadnjem času je zelo težko do klubov pridobiti soglasja, da bi trenerji lahko opravljali dvojno delo,” je v intervjuju za MMC priznal predsednik OZS Metod Ropret in dodal, da ne glede na to, kako se bo zgodba odvila, bo tudi v nadaljevanju slovenske odbojkarje vodil eden izmed svetovnih strokovnjakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje