Novomeški odbojkarji se vračajo med elito (VIDEO)

Odbojka 22. Mar 202323:55 > 23. Mar 2023 22:09
MOK Krka
Foto: MOK Krka

Odbojkarji Krke se po enem letu vračajo v elitno domačo druščino. V tretji, odločilni tekmi osmine finala lige Sportklub so s 3:1 (20, -21, 20, 23) premagali ekipo Črnuč in jo skupnim izidom 2:1 v zmagah pahnili v 1.B ligo.

Odbojkarji Krke so pred tednom izgubili prvo medsebojno tekmo, a nato zmagali v Ljubljani, tako da je morala četrtfinalista in naslednjo sezono elitnega ligaša odločiti tretja tekma. V njej so Novomeščani, ki so imeli letos močnejšo sestavo ekipe od lanske sezone, ko so še nastopali v elitni druščini, pokazali več in se zasluženo veselijo vrnitve med najboljše.

Ekipi sta že pred začetkom tekme vedeli, da sta izenačeni in da se morata boriti za vsako točko. V prvem nizu je bilo izenačeno vse do izida 16:15, nato pa so domači osvojili štiri zaporedne točke, ki so izkazale kot odločilne.

Črnučani so nato na začetku drugega niza z dobrimi servisi in blokom ušli, izid izenačili, toda sledil je nov preobrat, tretji niz so zanesljivo dobili domači. Na začetku četrtega niza je kazalo, da so Črnučani na dobri poti do petega niza, vodili so tudi za tri točke, nazadnje pa s 15:14.

Toda v drugem delu niza so pobudo vnovič prevzeli Dolenjci. Z delnim izidom 6:1 so povedli z 20:16, kazalo, da so odpor gostov zlomili, vendar ti se še niso predali. Z dobrimi servisi Matica Rojnika in z dvema blokoma so izenačili.

A končnica je vendarle pripadla gostiteljem, odločilno prednost jim je z blokom priboril Martin Kosmina, lani igralec Calcita.

Slovenija odbojka – spremljajte nas na našem spletnem portalu!