Po porazu na Filipinih konec sezone za slovenski par

Odbojka 30. Nov 202313:14 0 komentarjev
Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin
Foto: VolleyballWorld

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta že zaključili z nastopi v letošnji sezoni. Slovenski odbojkarici na mivki se na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour na Filipinih po porazu proti Američankama Van Gunst in Hildreth nista prebili skozi kvalifikacije.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta tekmovanje v Nuvaliju začeli v kvalifikacijah in bili v prvem krogu po hudem boju z 2:1 (18, -18, 17) boljši od Japonk Juriko Sakaguči in Sakure Ito. V nadaljevanju sta se naši dekleti pomerili še z Američankama Teegen Van Gunst in Kimberly Hildreth. Slednji sta slavili po treh nizih, z 2:1 (17, -17, 8) in si zagotovili uvrstitev na glavni del turnirja.

Za Kotnikovo in Lovšinovo je poraz v drugem krogu kvalifikacij pomenil zaključek tekmovanja na Filipinih, s tem pa sta naši predstavnici zabeležili še zadnji nastop v letošnji sezoni. V njej sta nanizali nekaj vidnih dosežkov. V klubskem dresu sta se skupaj z Majo Marolt in Živo Javornik veselili zmage na evropskem prvenstvu, v svetovni seriji pa sta se izkazali z visokim petim mestom na turnirju v kanadskem Edmontonu. Ob tem sta drugič doslej zaigrali na evropskem prvenstvu in tekmovanje na Dunaju končali na 17. mestu.

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin
Foto: VolleyballWorld

Zaradi težav s poškodbami je bila za Slovenki sezona krajša od načrtovane, smo ju pa v svetovni konkurenci vseeno lahko spremljali na turnirjih v Švici, Kanadi, Nemčiji, Indiji ter na Portugalskem, Tajskem in Filipinih. Njun izkupiček je zadostoval za 35. mesto na svetovni lestvici, s katerega se bosta v prihodnji sezoni podali v boj za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. V evropski razvrstitvi Kotnikova in Lovšinova trenutno zasedata 23. mesto

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!