Po velikem udarcu sledilo olajšanje

Liga prvakov 30. Nov 202312:44 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

ACH Volley tudi na drugi tekmi lige prvakov ni razočaral. Tako kot v Trentu v prvem krogu se je tudi v drugem v polnem Tivoliju uspešno zoperstavil favoritu, a do presenečenja tudi po zaslugi v slovenskega reprezentanta v poljskih vrstah Klemna Čebulja ni prišlo. Asseco Resovia je na koncu zmagala s 3:0, a zmaji v nobenem nizu niso bili nadigrani.

Asseco Resovia je tudi pred to sezono sestavila izjemno moštvo. Cilji v ekipi so najvišji, a v sezono tudi po zaslugi dolgega poletja v reprezentancah niso začeli tako, kot so si želeli. V poljskem prvenstvu so zabeležili dva poraza, enega, povsem nepričakovanega pa tudi v ligi prvakov. Domač poraz proti francoskemu prvaku Toursu jih je razjezil, da so v Tivoli prišli nabrušeni, kot že dolgo ne, kljub temu, pa jim je slovenski prvak z golobradimi odbojkarji in odlično publiko v vseh treh nizih dihal za ovratnik.

“ACH Volley je zelo dobro serviral. V obrambi so igrali borbeno in se borili do zadnje točke. Na naši strani je bilo nekaj več konstantnosti, nismo delali napak in to je bilo na koncu tista razlika, ki je na koncu odločila zmagovalca,” je po tekmi povedal Klemen Čebulj, ki že četrto leto zapored nosi dres poljske Resovie.

Foto: Aleš Fevžer

Poljaki so se odlično pripravili na kapetana Nikolo Gjorgieva, ki so ga v prvem nizu z granitnim blokom zaustavili kar štirikrat. Trener domače ekipe Radovan Gačič je nato ponudil priložnost tudi mlade Jaki Sešku, v igro je namesto Klemna Šena vstopil tudi Luka Marovt, na mestu podajalca pa je bil tako ali tako celotno tekmo mladi Nejc Najdič. Skratka prava razstava talentirane odbojkarske mladine, ki ji je zaploskal tudi izkušeni slovenski legionar.

Fotogalerija odbojkarskega praznika v Tivoliju (Foto: Aleš Fevžer, CEV):

Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley ACH Volley
ACH Volley Foto: CEV
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley ACH Volley
Foto: CEV
Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley ACH Volley
Foto: CEV
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley ACH Volley
Jani Kovačič Foto: CEV
ACH Volley ACH Volley
Foto: CEV
Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley ACH Volley
Foto: CEV
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

“Odlično, da ima ACH nekaj izkušenih in veliko mladih, da se lahko pokažejo v ligi prvakov. To je dober znak tudi za reprezentanco. Vsi vemo, da se bo enkrat tudi ta generacija, ki je zdaj, morala posloviti, nato pa bo na teh mlajših, da zasedejo mesta in nadaljujejo z dobrim delom. Vesel sem za te mlade fante, lepo jih je bilo videti, da igrajo na tako visoki ravni,” je dejal Korošec v belo-rdečem dresu, ki je v sezoni 2011/2012 nosil tudi dres oranžnih zmajev, nato pa se je začela njegova uspešna legionarska kariera.

O čem je še govoril Klemen Čebulj?

O tem, ali je zmaga v Tivoliju vsaj malce ublažila razočaranje po porazu v prvem krogu:
Vsi v ekipi se zavedamo, da nas čaka še veliko dela. Novih spodrsljajev si v nadaljevanju ne bomo smeli več privoščiti, saj si ne želimo svojega statusa v ligi prvakov reševati na zadnjih tekmah. Ne želimo imeti vode v grlu. Tista tekma je bila velikanski udarec za nas in lepa streznitev, a tudi to se zgodi, nič ni izgubljenega, a kot sem rekel, v nadaljevanju bomo morali boljši.

O polnem Tivoliju, o kulisi, ki je v slovenski klubski odbojki nismo navajeni:

Prekrasno je bilo igrati v polnem Tivoliju. Čeprav smo vedeli, da pride veliko ljudi, je moje soigralce kar malce presenetilo, da je bilo v dvorani tako glasno. Vemo, kako znamo Slovenci leteti na krilih glasnih navijačev. Res je bilo lepo igrati doma, pred takimi navijači.

Foto: Aleš Fevžer

O tem, da so tudi njega lepo sprejeli in mu zaploskali:
Vsem navijačem bi se zahvalil, da so prišli v tako lepem številu. V prvi vrsti so navijali za ACH Volley, malce pa so bili tudi na moji strani. Hvala vsem, ACH Volleyju pa želim, da v nadaljevanju lige prvakov pokaže vsaj toliko kot na prvih dveh tekmah, mogoče še malo več. Prepričan sem, da bodo tudi sami kdaj nasmejani zapustili igrišče.

O tem, ali je pričakoval lažjo tekmo, konec koncev je bilo v vseh nizih ACH zraven vse do konca:
Nismo pričakovali lažje tekme. Vedeli smo, da lahko poletijo na krilih navijačev in polne dvorane. Zasluženo so prišli do točk, ki so jih dosegli, na drugi strani pa mi jim mi nismo prav dosti podarili. Vse čestitke za borbo, a danes smo bili mi malce boljši.

O trenutni formi poljske ekipe, ki še ni taka, kot si želijo:
Zagotovo lahko tukaj omenimo dolgo reprezentančno obdobje. Vse skupaj nam je bolj kot fizično pobral mentalne moči. V petih mesecih smo imeli mogoče slab mesec dni počitka, to ne v kosu, ampak razpršeno. To zagotovo pusti določene posledice in zasičenosti s športom. Pri vseh se vidi, da nismo tako lačni, kot bi morali biti. Vsi dajemo vse od sebe, a upam, da se bo tista polna motivacija in lakota po delu čim prej vrnila in da bomo kmalu na najvišjem nivoju.

Foto: Aleš Fevžer

O ciljih Resovie v tej sezoni, ki je vsaj na papirju kandidat za osvajanje lovorik:
Cilji so tako kot vsako leto le najvišji. Če pogledamo ekipo, lahko pridemo v vsakem tekmovanju zelo daleč in se borimo za lovorike, a treba bo najti pravi ritem in konstantno igro. Trenutno temu še ni tako, veliko nihamo, a verjamem, da bomo tudi to kmalu popravili.

Za konec je sledilo tudi vprašanje o Niku Mujanoviću in njegovem spornem prestopu v Monzo. Kaj meni o tem, bi mu res lahko to zamerili tudi reprezentanti, kot marsikdo namiguje?

Zadeve ne poznam tako dobro, da bi lahko o tem resneje razpredal. Vem le to, da ga ni več pri Calcitu in da čaka na prestop v Monzo. Težko komentiram njegovo odločitev, ne vem, kaj se je dogajalo v Kamniku, da je do tega prišlo. Z Nikom sem se slišal, ko sem videl, da je v Monzi, o podrobnostih pa nisva govorila. Upam, da se zadeva hitro razreši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!