Po več kot desetdnevni kalvariji si želi le eno stvar

Odbojka 8. Feb 202321:27
Radovan Gačič
Foto: CEV

Trener ACH Volley Radovan Gačič po porazu proti Modeni (1:3) opozoril na urgentno stanje zaradi bolezni, ki se je prikradla v tabor Oranžnih zmajev, in upa, da je najhujše za njimi.

ACH Volley je na prvi četrtfinalni tekmi pokala CEV moral stisniti desnico Modeni, ki je bila s 3:1 v nizih boljša že v Tivoliju. Pred povratno tekmo si je priigrala lepo prednost, a Ljubljančani še ne mahajo z belo zastavo, saj bodo čez teden dni, slabše je že težko, bolje tudi fizično pripravljeni.

“Igra me ni toliko skrbela kot energetski trenutek. Enostavno v tem trenutku nismo sposobni igrati na najvišjem nivoju več kot pol ure ali 40 minut. To za tako pomembno tekmo, proti tako dobremu nasprotniku, ni dovolj. Vzameš “time-out” in gledaš “challenge” predvsem zato, da počivaš, kot pa karkoli drugega. A nimamo kaj, tako to je, upam, da stanje jutri ne bo slabše in da se regeneriramo za tekmo državnega prvenstva in nato pred povratno tekmo v Modeni,” je po tekmi dejal trener ACH Volleyju Radovan Gačič.

V zadnjih 12 dni se je ekipa ubadala z gripo in visoko temperaturo. Trenirati niso mogli, odigrali so le tekme, ki so jih imeli na sporedu.

Dober servis odpira vrata

Kljub vsem težavam je bila igra Ljubljančanov proti Modeni vse prej kot slaba. Sploh v tistem drugem nizu so pokazali, da Modena ni nikakršen “bav bav” in da se z njo da igrati.

“Ko dobro serviraš, ko ekipa naredi dve, tri napake, potem se hitro odlepiš. Lažje je igrati v bloku in obrambi. Ko imamo prednost, je težko za vsakega, četudi nismo v idealnem stanju. Tega se zavedamo. Ko povedemo, znamo zadržati prednost, zato nisem bil presenečen, žal pa se je to zgodilo le v enem nizu,” je nadaljeval trener ACH Volley.

ACH Volley Perugia
Foto: Aleš Fevžer

Potrebovali bodo popolno tekmo

Pred Ljubljančani je zdaj tekma s Hišo na kolesih, nato pa sledi gostovanje v Modeni. V taboru kljub malim možnostim ne mahajo z belo zastavo, saj je Modena v tej sezoni že pokazala veliko šibkosti. V italijanskem prvenstvu je zabeležila že sedem porazov.  Pokazali so, da so ranljivi, a potrebno bo na težkem gostovanju odigrati popolno tekmo, če želijo slovenski prvaki že upati na uvrstitev v polfinale pokala CEV.

“Sam si v tem trenutku želim le, da bi bili na povratni tekmi pri močeh. Prav ničesar drugega. Mi ne igramo slabo, kopica napak, ki smo jih videli danes, so bile posledica dogajanja v zadnjih dneh. Želim si predvsem zdravja v naslednjih dveh mesecih, ker prvih šest, sedem mesecev je bilo zares težkih. Najprej si to, potem se pogovarjali o ostalih stvareh. Prepričan sem, da smo sposobni odigrati bolje, če bomo pri močeh. Gripa nam je res pobrala ogromno moči,” je še dodal Gačič.

Foto: CEV

Z vročino se še vedno ubada bloker Nemanja Mašulović, ki je upal na nastop že na prvi tekmi z Modeno, a se je v popoldanskem času temperatura vrnila, zato so se v oranžnem taboru odločili, da z bolnim igralcem nima smisla tvegati.

Povratna tekma četrtfinala pokala CEV bo v sredo ob 20.30. Modena za napredovanje potrebuje le še dva niza, kar le govori o tem, da slovenske prvake čaka neizmerno težaka naloga.

Komentari

Vaš komentar