Bolgarski zvezdnik brani svoje ime

Odbojka 31. Maj 202317:15
Cvetan Sokolov
Cvetan Sokolov Foto: Guliverimage

Kapetan bolgarske izbrane vrste Cvetan Sokolov se je odzval na besede selektorja Plamena Konstantinova, ki je dejal, da je bolgarski zvezdnik namesto priprav izbral počitek, a očitno ni tako.

“Želel sem, da bi Sokolov igral na prvi dveh turnirjih lige narodov, a odločil se je za počitek. Ne gre za kakršnokoli spor, gre različno mnenje. Nimam moči, niti volje, da bi kogarkoli silil, da igra za reprezentanco. Po tem, kar sem videl na treningih od fantov, ki so tukaj, bom razmislil, če ga bom vabil priprave pred EuroVolleyjem in kvalifikacijam za olimpijske igre,” je v pogovoru z bolgarskimi mediji dejal selektor Plamen Konstantinov, ki se je na klop Bolgarije vrnile po letu 2018.

Čeprav bolgarski zvezdnik Cvetan Sokolov ne uporablja družbenih omrežij, se je v dolgem zapisu odzval na besede selektorja in predstavil svojo stran zgodbe. “Selektor je v intervjujih predstavil le eno stran zgodbe, zato menim, da imam pravico, da tudi sam povem nekaj besed,” je dejal Sokolov, ki velja za enega najboljših korektorjev na svetu.

Plamen Konstantinov
Plamen Konstantinov Foto: Profimedia

“Preteklo leto sva govorila. Dejal mi je, da me želi zraven, tako kot sem tudi sam potrdil, da imam veliko željo, da zastopam Bolgarijo. ‘Če bom le zdrav, bom z veseljem prišel,’ sem mu dejal. Tako je bilo vedno,” je v dolgem zapisu na svojih družbenih omrežjih povedal član moskovskega Dinama.

Sokolov je s tem namignil, da ima zdravstvene težave, a tudi to, da je o njih Konstatinov dobro obveščen. “Strinjala sva se, da se po klubski sezoni slišiva, da vidiva, kako stvari stojijo in narediva načrt, kako lahko najbolje pomagam ekipi. V vseh zdravstvenih stanjih sem vedno podpiral ekipi, vsi to vedo.”

Konstantinov požrl besedo?

Sezone je bilo konec, klica od nikoder. “Selektor me ni poklical, na noben način ni navezal stika z mano. Edina oseba, ki me je poklicala iz reprezentance, je bil vodja ekipa Stefan Čolakov. Sprehodila sva se skozi pogovor, ki sva ga imela s selektorjem. Pričakoval sem, da me bo povabil na zdravniške poglede, da bi delal na stvareh, da se čimprej vrnem. Vse te stvari so logične in normalne, a žal …” je nadaljeval Sokolov.

Bolgarski zvezdnik dopušča, da se kdaj s čim ne strinja, da ima na kaj drugačen pogled kot drugi, a želja pri njem nikoli ni bila vprašljiva. “Vedno sem dal vse od sebe, vedno sem stal ob strani ekipe, ko je bilo to potrebno. Zavedam se, da se javno pranje perila ne koristi nikomur, a moral sem braniti svoje ime. Vedno sem za Bolgarijo pustil srce na igrišču, verjamem, da mnogim to mnogokrat ni bilo dovolj, a to je bilo tisti maksimum, ki sem ga v tistem trenutku lahko dal. Vedno mi je bil privilegij nositi bolgarski dres,” je še dodal Sokolov.

Matej Kazijski
Matej Kazijski je nazadnje za Bolgarijo igral leta 2012. Foto: Profimedia

Glede na to, da se v ekipo po letu 2012 skoraj zagotovo vrača tudi legendarni Matej Kazijski, ki je Trentitno popeljal do naslova italijanskih prvakov, da je v svoji prvi profesionalni sezoni pri Civitanovi zablestel sin Vladimirja Nikolova, Aleksandar, bi bila Bolgarija lahko v tem poletju zelo resna ekipa.

V kolikor Sokolova res ne bo zraven, bo za konkurenco to zelo dobra novica, veliko manj za bolgarske navijače.

Bolgarija bo tako kot Slovenija ligo narodov začela v Nagoji na Japonskem. Ligo narodov bodo bolgarski odbojkarji otvorili proti Kitajski, v četrtek ob 5. uri zjutraj po slovenskem času pa se bodo pomerili s Slovenijo.