Brez odličja na domačem evropskem prvenstvu

Odbojka 5. Sep 202121:38 > 21:49
Rok Bračko in Luka Marovt Foto: Aleš Oblak

V Ljubljani se je v nedeljo zaključilo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 18 let, na katerem so se zlatih odličij veselili Švicarki Leona Kernen in Muriel Bossart ter Rusa Vladislav Pančenko in Ivan Čurpinov. Najboljše slovenske dvojice so tekmovanje zaključile na devetem mestu.

V prvem krogu izločilnih bojev evropskega prvenstva v odbojki na mivki do 18 let so slovenske ekipe, ki so se prebile skozi skupinski del tekmovanja, vknjižile tri zmage, a jim v nadaljevanju prvenstva kljub borbenim predstavam ni uspelo uvrstiti v četrtfinale.

Tretji dan evropskega prvenstva v odbojki na mivki do 18 let se je za našo reprezentanco sicer začel dobro. V slovenskem dvoboju sta bili boljši Tija Šketa Rozman in Anja Puckmeister, ki sta z 2:0 odpravili Zojo Kalar in Rimo Posedel, še bolj napet pa je bil obračun med tretjo slovensko dvojico Živa Javornik in Ula Gorjup ter belgijskima reprezentantkama Marion Beauve in Jade Van Deun, ki sta ga Slovenki dobili po treh nizih.

Živa Javornik in Ula Gorjup Foto: Aleš Oblak

Pri fantih Rok Bračko in Luka Marovt nista imela veliko težav na tekmi proti Litovcema Daniilu Mišenku in Karolisu Lanevskem. Naša predstavnika sta slavila z 21:11 in 21:11 ter se prepričljivo uvrstila v osmino finala. Miha Okorn in Nejc Najdič žal nista bila tako uspešna, saj sta morala z rezultatom 2:0 (18, 15) priznati premoč Italijanoma Michaelu Burgmannu in Raoulu Acerbiju in sta tako zaključila z nastopi.

Avstrijki in Ukrajinki premočne za Slovenke

V osmini finala sta Puckmeistrova in Šketa Rozmanova zaigrali proti Avstrijkama Marie Bruckner in Emmi Hohenauer. Nasprotnici sta bili uspešnejši z 2:0 v nizih, Slovenki pa sta končali na devetem mestu.

Tija Šketa Rozman in Anja Puckmeister, Foto: Aleš Oblak

Javornikova in Gorjupova sta se v drugem krogu izločilnih bojev pomerili z ukrajinskima reprezentantkama Yevo Serdiuk in Darjo Romaniuk, ki sta v skupinskem delu že premagali Zojo Kalar in Rimo Posedel. Aktualni evropski prvakinji sta bili boljši po treh nizih, od nadaljnjega tekmovanja pa se je tako poslovilo še zadnje slovensko orožje v ženski konkurenci.

Avstrijca končala upe Bračka in Marovta

Edina naša predstavnika v osmini finala tekmovanja za moške, Bračko in Marovt, žal nista mogla konkurirati razpoloženima Avstrijcema, kasnejši bronasti ekipi, Timu Hammarbergu in Timu Bergerju, ki sta se veselila prepričljive zmage z 21:13 in 21:16.

Naslov evropskih prvakinj sta osvojili Švicarki Leona Kernen in Muriel Bossart, pri fantih sta zlato odličje osvojila Rusa Vladislav Pančenko in Ivan Čurpinov.

Komentari

Vaš komentar