Kapetan jasno in glasno: Želimo spisati novo, lepo odbojkarsko zgodbo

Odbojka 17. Jun 202416:00 0 komentarjev
Tine Urnaut Foto: FIVB

V torek se v Stožicah začenja zadnji turnir rednega dela lige narodov, kjer bo slovenska odbojkarska reprezentanca tudi uradno potrdila mesto v Parizu, ki ji ga po naših izračunih že po Fukuoki ne more vzeti nihče več. Kapetan Tine Urnaut pred začetkom novega odbojkarskega spektakla na slovenskih tleh napoveduje boj za vsako zmago in novo, lepo odbojkarsko zgodbo.

Slovence po odličnih turnirjih v Turčiji in na Japonskem čaka še domač turnir lige narodov. Na prvih osmih tekmah so prišli do sedmih zmag in enega poraza, kot edina jih je ugnala Japonska, redni del pa želijo v slogu zaključiti tudi pred domačimi gledalci. Vstopnica za Pariz je že v žepu, vseeno pa tekme proti Argentini, Kubi, Italiji in Srbiji ne bodo nič manj pomembne, saj si želi četa Gheorgheja Cretuja pred zaključnim turnirjem osmerice priboriti čim boljše izhodišče. Dobri rezultati in zmage bi lahko Slovenijo dvignile po svetovni lestvici, kar bi ji še kako prav prišlo pred žrebom skupin za olimpijski turnir.

“V Stožicah je bila vedno fenomenalna atmosfera in verjamemo, da bo tudi tokrat. Želimo si odigrati po najboljših močeh, nadaljevati v svojem ritmu in spisati novo lepo odbojkarsko zgodbo,” pred začetkom turnirja v Stožicah napoveduje kapetan Tine Urnaut.

Niso pričakovali, so si pa želeli

Slovenci so kot rečeno do zdaj izgubili le enkrat. Urnaut se strinja, da bolje skoraj ne bi mogli odigrati. “Težko pričakuješ, kako se bodo stvari odvijale. Seveda je vedno želja po dobri igri, po napredku v vseh elementih. Pripravljalnih tekem nismo imeli, tako da smo vedeli, da bomo morali stopnjevati formo v sklopu lige narodov. Vse skupaj nam je res dobro uspelo, tudi poraz z Japonsko je zelo dobrodošel. Dal nam je podatke, kje imamo še rezerve, kje se lahko izboljšamo, zato lahko rečem, da se je vse izšlo tako, kot je treba,” je še povedal.

Tine Urnaut
Foto: Volleyball World

V Stožicah želijo mleti naprej

Tudi v Stožicah Slovenci ne bodo stopili s plina. Čeprav je Pariz v žepu, uradno sicer še vedno ne, bodo Urnaut in druščina v Ljubljani napadli štiri zmage. Začelo se bo že v torek ob 20.30, ko bodo Slovencem nasproti stali Argentinci. “Nič drugače kot do zdaj, vsako tekmo bomo šli na polno. Borili se bomo za vsak niz in vsako točko. Zanimale nas bodo le zmage, da pridemo pred Lodž v najboljšem možnem položaju,” je jasen 35-letni slovenski kapetan.

“Tako kot v zadnjih letih za nas vsaka točka šteje dvojno, zato bomo v tem smislu nadaljevali. Želimo čim višje na FIVB-lestvici, saj vemo, da se nam lahko to vrne tudi pred žrebom za olimpijski turnir,” je dodal Izkušeni Korošec.

Prvi nasprotnik Slovencev v Stožicah bodo Argentinci, ki še niso v Parizu, zato so v Ljubljano prišli z vsemi orožji, ki jih premorejo. Dvoboj se bo začel ob 20.30, neposredni prenos tekme bo na Sportklub 3. Z gavči so se Slovenci v zadnjih teh sezonah trikrat pomerili in vedno so zmagali slovenski odbojkarji. Dvakrat je bilo 3:1 in enkrat 3:0, naj bo tako tudi v torek zvečer.

Nasprotniki Slovenije na zadnjem turnirju v Stožicah:

Torek, 18. junij:
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij:
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij:
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij:
20.30 Srbija – Slovenija

Vse tekme si lahko ogledate na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!