V Tokio po olimpijske sanje brez prvega podajalca

Odbojka 23. Sep 202310:59 1 komentar
FOTO: OZS

Dodatne preiskave so pokazale, da bo slovenska odbojkarska reprezentanca v Tokio na kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah žal odpotovala brez svojega udarnega podajalca Grege Ropreta.

“Dodatne preiskave so pokazale, da je Gregor utrpel hud zvin gležnja. Poškodba mu trenutno onemogoča poskoke in s tem normalno treniranje. Ker je zdravje igralca na prvem mestu, smo se odločili, da bo ostal v Sloveniji in tukaj nadaljeval s fizioterapijami,” o zdravstvenem stanju slovenskega odbojkarja pove reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

Ropret se je nesrečno poškodoval na polfinalni tekmi nedavnega evropskega prvenstva proti Poljakom. Po izenačenju na 1:1 v nizih in pri rezultatu 12:12 v tretjem nizu je 34-letni podajalec po poskusu bloka pristal na stopalu tekmeca, si poškodoval gleženj in z igro ni mogel nadaljevati.

Slovenija odbojka
Foto: CEV

Namesto njega je tedaj ekipi v Rimu v boju za bron na pomoč priskočil Dejan Vinčić, ki bo z Urošem Planinšičem tvoril slovenski podajalski dvojec tudi v japonski prestolnici. Poleg slednjih se bodo v nedeljo zjutraj na pot podali še sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern in Rok Bračko, korektor Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje