Še neviden posnetek: Rok Možič na skakalnici (VIDEO)

Odbojka 26. Apr 202314:28
Rok Možič, fant številnih talentov. Foto: Aleš Fevžer

Rok Možič, vroča prihodnost slovenske odbojke, se je do "usodnega da" z odbojkarsko žogo preizkusil v številnih športih. Tudi v skokih. Na družbenih omrežjih obstaja tudi dokaz.

Praktično ni bilo športa, ki ga rojeni športnik ni preizkusil, nam je v intervju pred meseci povedal njegov oče Peter Možič. Ni pa le sodeloval, ampak tudi osvajal odličja.

“Tekmoval je v krosu in tudi zmagoval, metal je vorteks, … zaradi odbojke je imel močno roko, kamne je metal čez Dravo, treniral je tudi skoke, vaterpolo, košarko … Ima preko 200 odličij, vse sem moral zabiti na tram v naši mansardi,” je med pripovedovanjem o Rokovih začetkih dejal Peter.

Leta 2014 je na Facebooku objavil posnetek Roka, kako se v polni skakalni opremi spusti po zaletišču lokalne skakalnice in skoči v dolino, danes pa je skoraj deset star videoposntek, ko je Rok štel komaj 12 let, delil še enkrat. “Rokson na velikanki,” je takrat hudomušno pripisal in potrdil, da je ni stvari, ki je biser slovenske odbojke ne bi obvladal.

Zdaj 21-letni slovenski reprezentant v svoji drugi sezoni v eni izmed najmočnejših lig na svetu ponovno blesti v dresu Verone. Bil je blizu uvrstitve v polfinale italijanskega prvenstva, a se je Lube Civitanova po zaostanku z 0:2 v zmagah vrnila in Verono poslala v boj za peto mesto.