Šok za Mariborčanke, Kamničanke so se rešile

Odbojka 28. Jan 202321:45 0 komentarjev
Nova KBM Branik Bruno Najdič
Foto: CEV

Nova KBM Branik je po odličnem tednu, ko je sredi tedna v ligi MEVZA premagala tudi Calcit, v 16. krogu Sportklub lige doživela hladen tuš. Na gostovanju v Šempetru so bankirke z 1:3 v nizih morale priznati premoč domačim sipovkam. V hudih težavah je bil tudi vodilni Calcit. V Grosuplju je nepričakovano zaostajal z 1:2 v nizih, a za razliko od bankirk se je rešil in ostal neporažen. Poraz Mariborčank je izkoristil GEN-I Volley, ki se je drugemu mestu po zmagi na primorskem derbiju približal le na dve točki.

Bankirke iz Maribora so med tednom odigrale dve tekmi v srednjeevropski ligi, premagale vodilno ekipo iz Madžarske, dobile pa tudi slovenski derbi s Calcitom. V Šempeter, kjer so jih čakale proti njim vedno motivirane tekmice, so dopotovale nekoliko utrujene in domače sipovke so to s pridom izkoristile.

Kako stvari stojijo, se je videlo že v prvem nizu. V igri mariborske vrste je bilo veliko nihanj, njihova najučinkovitejša igralka Iza Mlakar ni bila posebej razpoložena, kar so Šempetranke znale izkoristiti. Po zaostanku 11:12 so po odličnih servisih Vite Črnile dosegle pet zaporednih točk. Prednost so do končnice držale, nato pa so se jim Mariborčanke približale na 20:21, toda domače jim več niso dovolile, z zbrano odigranimi točkami so prišle do vodstva.

Tudi v drugem nizu so Savinjčanke igrale odlično, bile v vodstvu do izida 17:16, vendar je končnica pripadla Mariborčankam. Ko so te v tretjem nizu povedle z 10:6, je bilo videti, da stvari prihajajo na svoje mesto, vendar se gostiteljice niso dale, vzpostavile so ravnotežje, prišle v vodstvo, toda v končnici spet zaostale z 20:23. Toda servisi Niki Bavdaž so poskrbeli za štiri zaporedne točke in zaključno žogo, drugo so tudi izkoristile.

S tem so si zagotovile točko, ki pa jih ni zadovoljila. Dobile so tudi četrti niz in se veselile prestižne zmage, po kateri so najbrž lahko povsem mirne tudi v boju za obstanek. Za Novo KBM Branik je bil to drugi poraz v prvenstvu.

Calcit na Dolenjskem oddal prvo točko

Tako kot Mariborčanke so imele med tednom enako naporen ritem tudi vodilne Kamničanke in tudi one bi v Grosupljem kmalu za to drago plačale. Bile so namreč na robu prvega poraza, saj zaostajale z 1:2 v nizih, toda na koncu so se vendarle rešile ter izgubile le točko. Zato pa so se morale močno potruditi, saj so gostiteljice grozile tudi v četrtem in skrajšanem petem nizu.

Foto: CEV

V njem sta bili ekipi izenačeni še pri izidu 11:11, nato pa sta Andjelka Radišković in Fatoumatta Sillah, z 20 in 19 točkami tudi najučinkovitejši igralki kamniške vrste, vendarle poskrbeli, da ni prišlo še do večjega presenečenja.

Domače so bile boljše tako pri servisu kot v bloku, dosegle so 16 asov in 13 blokov, gostje le šest asov in tri bloke. Za domače je Asja Šen prispevala 24 točk, v statistiko je vpisala štiri ase in tri bloke, Zala Kraševec je dodala 18 točk, vse to pa ni zadostovalo, da bi vzele veliki skalp.

GEN-I Volley je dokaj zanesljivo zmagal v Ankaranu, Formis pa doma proti Krimu.

Sportklub 1A. DOL, ženske, 16. krog:

Sobota, 28. januar:
Sip Šempeter – Nova KBM Branik 3:1 (22, -21, 24, 21)
Ankaran – GEN-I Volley 0:3 (23, -17, -18)
Formis – Krim 3:0 (9, 15, 23)
ATK Grosuplje – Calcit Volley 2:3 (18, -18, 23, -23, -12)

Lestvica:

1. Calcit Volley 16 tekem – 47 točk
2. Nova KBM Branik 14 – 35
3. GEN-I Volley 17 – 33
4. Formis 16 – 23
5. Sip Šempeter 16 – 18
6. Ankaran 16 – 17
7. ATK Grosuplje 15 – 12
8. Krim 16 – 4

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!