Slovenke v Litvi v finalu

Odbojka 18. Maj 202420:18 0 komentarjev
Odbojka na mivki
Foto: CEV

Slovenske odbojkarice na mivki so si v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki v okviru pokala narodov potekajo v Vilniusu, s polfinalno zmago proti Estoniji priigrale finale. Slovenski odbojkarji, ki nastopajo v Hamburgu, pa so morali za začetek priznati premoč Angležem.

Slovenske odbojkarice na mivki, ki so se v polfinale kvalifikacij uvrstile po zmagah nad Slovakinjami in tudi favoriziranimi Avstrijkami, so se za preboj v finale pomerile z Estonkami. Na uvodni tekmi sta se spet izkazali Maja Marolt in Živa Javornik, ki sta po treh nizih slavili z 19:21, 21:19 in 15:10.

Zatem sta na igrišče stopili še Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, po ogorčenem boju sta se zmage s 26:24 in 21:17 veselili Estonki ter izsilili zlati niz. V njem sta se najboljši slovenski odbojkarici na mivki zbrali, zasluženo slavili s 15:11 in slovensko reprezentanco popeljali v finale.

“Za nami sta dve zares težki tekmi, tako zaradi vremena kot zaradi nasprotnikov. Ko smo prišli na igrišče z Majo in Živo, je deževalo, zatem je posijalo sonce, vremenske razmere pa so bile vseskozi zares turbulentne. Estonki sta istih let kot Živa in Maja in med njimi je bilo zato prisotno le še dodatno rivalstvo. Estonki nista popuščali, dobro sta izkoriščali svojo višino in v tretjem nizu smo posledično spremenili taktiko. Živa in Maja sta nasvete upoštevali in na koncu le zmagali,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal selektor Tadej Boženk.

Ta je pojasnil tudi okoliščine drugega dvoboja, ki je šel v zlati niz. “Pred zlatim nizom smo se pogovorili, določili taktiko. Vedeli smo, da potrebujemo en blok in eno obrambo v pravem trenutku, da ta zlati niz dobimo in prav to se je zgodilo. Tjaša in Tajda sta res dvignili raven igre in lahko rečem, da sem z nastopom deklet zares zadovoljen. Veseli smo uvrstitve v finale,” je dodal.

Odbojka na mivki
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji na mivki, ki se prav tako borijo za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, so morali v prvem krogu pokala narodov, ki poteka v Hamburgu, po zlatem nizu priznati premoč Angliji. Na prvi tekmi sta Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak zmagala z 21:17 in 21:17, na drugem srečanju pa sta Klemen Šen in Danijel Pokeršnik izgubila s 15:21 in 14:21 proti favoriziranima bratoma Bello. V zlatem nizu sta slednja s 15:12 premagala Pokeršnika in Zemljaka.

Slovence drugi krog tekmovanja čaka v nedeljo proti Cipru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!