Tadej Pogačar kot osrednja figura Tarantinovega filma

Kolesarstvo 18. Maj 202419:39 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je znova dokazal, da je verjetno najbolj vsestranski kolesar v glavnini. Na ravninskem kronometru je zaostal le za specialistom za to disciplino Italijanom Filippom Ganno. Po 14. etapi pa se je znal pozabavati.

Čeprav ni osvojil nove etapne zmage, je bil Tadej Pogačar po etapi videti zadovoljen. Z zmagovalcem Filippom Ganno se je v cilju šalil in mu dejal: “Se vidiva na odru za zmagovalce.”

Na novinarski konferenci pa je zabaval zbrane. Ganna je bil še vedno izjemno čustven po svoji sedmi etapni zmagi na Giru, ob njem pa je sedel Pogačar, ki je čas izkoristil kar za malico.

Kaj je jedel? Riž, začinjen z omako, Pogi pa je jed opisal v slogu Samuela L. Jacksona iz filma Šund (Pulp Fiction): “Gurmansko sr*anje.”

“Lahko sem zadovoljen. Ganna je en najboljših na svetu. Današnja etapa mu je bila pisana na kožo. Res sem užival in se dobro počutil, predvsem na začetku trase,” je po etapi povedal Pogi.

O jutrišnji je dodal: “Izjemno težka kraljevska etapa, v katero vstopamo z lepo prednostjo. A nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Sem zelo vesel in komaj čakam.”

Ni želel razkriti ekipnih načrtov pred eno najtežjih etap: “Videli bomo. Želimo osvojiti etapno zmago, a vse bo odvisno od bega in od ostalih ekip.”

V cilju ga je podpirala tudi zaročenka Urška Žigart.

Tadej Pogačar in Urška Žigart
Urška Žigart in Tadej Pogačar. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje