Slovenski odbojkarji na pripravah premagali tokijski klub (VIDEO)

Odbojka 27. Sep 202310:16 0 komentarjev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je ponoči v Tokiu odigrala pripravljalno tekmo s tamkajšnjim prvoligašem Great Bears. Slovenci so zmagali s 4:1. Tokijski klub v svojem športnem kompleksu Slovencem omogoča treniranje pred selitvijo na uradna prizorišča kvalifikacij za olimpijske igre, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Vse tekme kvalifikacij iz Tokia si boste lahko ogledali na Sportklubu.

Slovenci so tokijski klub na pripravah premagali s 4:1 (20, 23, -14, 18, 20). Uvodna niza je slovenska vrsta odigrala z že znano postavo, preostale tri zgolj z igralci s klopi.

Največ točk sta zbrala Nik Mujanović in Žiga Štern, oba po 16. Slovenci so zbrali 14 blokov, od tega Rok Možič štiri in Štern tri.

“Današnja tekma je bila za nas dober test po dolgi poti na Japonsko. Uigravali smo postavi. Na začetku smo bili morda malo zarjaveli, vendar smo nadaljevali dobro, tudi z igralci s klopi. Preverili smo nekaj možnosti v igri, na katere so se fantje zelo dobro odzvali,” je po tekmi dejal Matteo De Cecco, pomočnik slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja.

“Kljub 14-urnemu potovanju je pot minila precej hitro. V Tokio smo prispeli z direktnim letom z Dunaja. Vsi smo zdravi in dobro razpoloženi. To je najbolj pomembno,” je dejal Klemen Čebulj.

Začetek boja že v soboto

Odbojkarji se bodo v boje za prvo vstopnico na olimpijske igre podali že konec tedna. Urnik v Tokiu bo sila natrpan, saj bodo v devetih dneh odigrali sedem tekem. V skupini B se bodo v soboto, 30. septembra, ob 10. uri po lokalnem času najprej srečali s Tunizijo. Naslednji dan jih nato čaka tekma s Turčijo, po dnevu premora pa še tekmi s Finsko in Egiptom.

Po novem dnevu premora slovensko vrsto med 6. in 8. oktobrom čaka še zadnji sklop tekem proti ZDA, Japonski in Srbiji. Vse tekme kvalifikacij iz Tokia si boste lahko ogledali na Sportklubu.