Porsche Luke Dončića na dražbi: cena za zdaj še dosegljiva

Košarka 27. Sep 20239:09 1 komentar
Luka Dončić
Instagram/Gasauto

Na družbenem omrežju Instagram se je pojavil oglas za prodajo prvega osebnega vozila Luke Dončića, ki ga bo ena od avtomobilističnih spletnih strani ponudila na dražbi. Vas žuli denarnica in bi radi vozili poseben avtomobil znamke Porsche? Tu je vaša priložnost.

Gre za vozilo porsche panamera 4, ki ima na števcu prevoženih dobrih 97.000 kilometrov. Jekleni lepotec črne barve se pod pokrovom ponaša s triliterskim V6 motorjem, ki iz sebe iztisne kar 326 konjskih moči, za boljši zvok pa skrbi Akrapovićev izpušni sistem, ki ga je Luka Dončić vgradil naknadno.

FOTO: Collectingcars.com

Sodeč po navedbah spletne strani Collectingcars.com, ki osebno vozilo daje na dražbo, je avto nepoškodovano in v brezhibnem stanju. Slovenski košarkarski zvezdnik je avto kupil takoj po dopolnjeni polnoletnosti, hitro po osvojeni zlati kolajni s Slovenijo na EuroBasketu 2017. Kot so zapisali na družbenem omrežju Instagram, je ponudba časovno omejena.

Porsche Luka Dončić
FOTO: Collectingcars.com

“Ta panamera 4 se ponaša z zanimivim poreklom, saj je bil prvi avtomobil in vsakodnevno prevozno sredstvo profesionalnega slovenskega košarkarja Luke Dončića. Po nakupu je vozilo odpeljal v Madrid in ga uporabljal skozi svojo najuspešnejšo sezono (2017/18), v kateri je s Slovenijo postal evropski prvak, z Real Madridom pa osvojil naslov španskega prvaka in evrolige ter postal najkoristnejši igralec lige ACB, evrolige in zaključnega turnirja evrolige,” so med drugim zapisali na že omenjeni spletni strani.

View this post on Instagram

A post shared by GAS Auto (@gasauto.eu)

Do objave članka sta ponudbo za avtomobil oddala dva dražitelja, trenutna cena avtomobila znaša 10.000 evrov. Ni znano, ali je pri dražbi postavljena rezervirana cena.

Dražba bo trajala do torka (3. oktober).

Luka Dončić, ki si je pred dnevi ogledal slovito dirko Nascar, se bo prav danes priključil pripravam Dallas Mavericks. Ko bo stopil pred sedmo silo, se bo beseda prav gotovo vrtela tudi okrog njegovega zdravstvenega stanja. Nova sezona v ligi NBA se sicer za Dallas začenja 25. oktobra.