Slovensko sporočilo tekmecem: Dobrodošli v peklu Stožic

Odbojka 31. Avg 202212:12 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu, ki se odvija v Sloveniji in na Poljskem, brez posebnih težav uvrstila v osmino finala. Po odličnih predstavah v skupinskem delu so vse večji tudi apetiti navijačev, ki jih vse bolj trese odbojkarska mrzlica. "Počasi in brez evforije, saj nas čaka še dolg turnir," umirja konje pomočnik selektorja Slovenije Gheorgheja Cretuja, Zoran Kedačič.

Po sijajni predstavi proti Nemčiji, ki so jo dobili brez izgubljenega niza, so slovenski odbojkarji izpolnili enega glavnih ciljev na letošnjem svetovnem prvenstvu in se uvrstili v osmino finala. Uvodni del tekmovanja so sklenili na drugem mestu v svoji skupini, potem ko so poleg Nemcev odpravili tudi Kamerun, tesno pa izgubili le proti olimpijskim prvakom Francozom.

“Mislim, da smo na pravi poti. Znova smo odigrali dobro tekmo. Odlično smo igrali že proti Francozom. Danes smo dokazali, da smo v odlični formi,” zadovoljstva v torek ni skrival pomočnik selektorja Gheorgheja Cretuja, Zoran Kedačič, ki ga dobra predstava Slovenije nikakor ni presenetila. “Mnogi so me pred tekmo spraševali, kakšen bo razplet tekme in vsakemu sem odgovoril, da 3:0 za nas,” je zatrdil odbojkarski trener.

Zoran Kedačič
Zoran Kedačič ni dvomil v zmago proti Nemcem. (Foto: Saša Pahic Szabo)

Z dobrimi predstavami, še posebej proti Francozom in Nemcem, so močno narasla tudi pričakovanja javnosti, ki so jo Slovenci s tremi srebrnimi odličji na evropskih prvenstvih že dodobra razvadili. A če navijači počasi že začenjajo podlegati evforiji, v taboru aktualnih evropskih podprvakov poudarjajo, da se šampionat zanje šele dobro začenja.

“Smo v pravi formi, zdaj jo moramo le zadržati in iti iz tekme v tekmo. Počasi in brez evforije, saj nas čaka še dolg turnir,” je poudaril 38-letnik, ki podobno kot odbojkarji časa za počitek nima na pretek, saj slovensko vrsto naslednja tekma čaka že v soboto.

“Najprej bomo imeli dan počitka, saj smo ne glede na vse v hudem ritmu tekem. Fante je treba spočiti, telo sprostiti in glave tudi malenkost ohladiti. Nimamo veliko časa, več kot 24 ur počitka si ne smemo privoščiti. Moramo se pripraviti in razmišljati o osmini finala. Sedaj se začenjajo tekme na izločanje, kjer poraz pomeni izpad. Predvsem ne smemo izgubiti fokusa, ki smo ga našli. Ne smemo popuščati,” je pojasnil Kedačič.

Čutijo, da Slovenija diha z njimi

Foto: FIVB

Čeprav bodo Slovenci za naslednjega nasprotnika izvedeli šele po današnjem zaključku skupinskega dela, pa se z ekipo, ki jim bo tedaj stala na nasprotni strani mreže, ne obremenjujejo. “Ni posebnih želja. Kogarkoli dobimo, mu sporočam, da je dobrodošel v peklu Stožic,” je odvrnil Kedačič, tudi sam navdušen nad vzdušjem, ki smo mu lahko bili priča na tekmah slovenske reprezentance.

“Fantje si zaslužijo vso podporo. Čuti se, da Slovenija diha z nami. Energija jih ponese po igrišču in v njihovih očeh se vidi lesk, ko pridejo v dvorano. Cel dan čakamo na to. Tekme so pozne in dan se vleče, zato komaj čakamo, da pridemo v Stožice. Hvala Sloveniji za podporo, se vidimo v osmini finala,” je dejal Kedačič, ki ne dvomi, da bo dvorana v soboto znova pokala po šivih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!