Spet se bo igralo na vodi: Spektakel, ki ga ne gre zamuditi

Odbojka 16. Avg 202211:06 > 11:31
Delite:
Foto: Siniša Kanižaj

V torek, 16. avgusta, deset dni pred začetkom svetovnega prvenstva v odbojki za moške, bo Ljubljana prizorišče še enega športnega spektakla - odbojkarskih bojev na Ljubljanici, ki se bodo odvijali skupaj z bogatim spremljevalnim programom.

Promocijski dogodek pred odbojkarskim mundialom, ki se bo od 26. avgusta do 11. septembra odvijal v Sloveniji in na Poljskem in na katerem se bo v boj za prestižno lovoriko podalo 24 najboljših reprezentanc sveta, smo premierno že lahko spremljali pred tremi leti, v sklopu ekshibicijske tekme pred evropskim prvenstvom v Ljubljani.

Tokrat se Odbojka na Ljubljanici v srce slovenske prestolnice vrača v nadgrajeni obliki, z obračuni osmih moških in osmih ženskih dvojic, ki se bodo po sistemu enojne eliminacije med seboj merili v četrtfinalnih in polfinalnih obračunih. Tekmovanje pri Ribji brvi oz. Makalonci se bo začelo ob 12.30 uri, ženski finale bo na sporedu ob 20.45 uri, moška pa ob 21.30 uri.

odbojka ljubljanica
Foto: Siniša Kanižaj

Igrišče 10 cm pod vodno gladino

Platforma na reki Ljubljanici z igriščem dimenzij 7 x 14 metrov, bo potopljena 10 centimetrov pod vodno gladino, igrišče pa bo označeno s svetlobno črto pa meri. Višina mreže za ženske bo 224 centimetrov, za moške 243 centimetrov. Dvojice se bodo med seboj merile po sistemu enojne eliminacije, tekme se bodo igrale na dva osvojena niza do 15. točke, tretji niz pa do 11. osvojene točke.

Gledalci na in ob Ljubljanici bodo ob športnih bojih lahko uživali tudi v ekshibicijski tekmi z vabljenimi igralci, znanimi obrazi iz sveta športa in zabave, ki bo sledila finalnima obračunoma ter zvočno-svetlobnem šovu, nastopu sinhronih plavalk, muzikalu Povodni mož in drugih spremljevalnih vsebinah.

Tako je bilo leta 2019:

Komentari

Vaš komentar