Tjaša Kotnik in Maja Marolt do velikega uspeha

Odbojka 31. Jul 202222:55 > 22:58 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Maja Marolt sta na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour Futures Ljubljana osvojili srebrno odličje. Naši predstavnici sta morali v velikem finalu na Kongresnem trgu priznati premoč Kitajkama Zhu Lingdi in Wang.

Tjaša Kotnik in Maja Marolt sta si finalni nastop zagotovili potem, ko sta v polfinalu po treh nizih, z 2:1 (21:15, 15:21 in 15:10) premagali kitajski predstavnici Xia in Lin. V drugem polfinalnem obračunu sta bili favorizirani Zhu Lingdi in Wang, z 21:15 in 21:13, uspešnejši od Avstralk Johnson in Stevens, ki sta zatem klonili tudi na srečanju za bronasto odličje, Xia in Lin sta slavili z 21:13 in 21:12.

V velikem finalu smo pred nabito polnimi tribunami spremljali boj za vsako točko, Kotnikova in Maroltova sta bili na koncu za odtenek slabši od Zhu Lingdijeve in Wangove, ki sta slavili z 21:19, 22:24 in 15:12. Bronasto odličje pri ženskah je pripadlo kitajski navezi Xia in Lin.

Foto: Aleš Fevžer

Pred turnirjem nikoli igrali skupaj

“Zdaj, takoj po tekmi, je prisotnega nekaj razočaranja, saj se zavedaš, kako blizu si bil zmagi. A glede na to, da pred tem turnirjem nikoli nisva zaigrali skupaj, da sva prišli tako daleč, najprej z zmago v skupini, nato še z zmagama v četrtfinalu in polfinalu ter če pogledava še dobro igro v finalu, se vidi, da sva vseskozi uspeli držati visoko raven. Z rezultatom sva zares lahko izjemno zadovoljni,” je po tesnem porazu v finalu povedala Tjaša Kotnik.

foto: Aleš Fevžer

“Ponosna sem na najino igro”

Maja Marolt, ki je tik pred zdajci zamenjala Tajdo Lovšin, sicer stalno partnerico Kotnikove in za katero je bil to šele prvi nastop na turnirjih svetovne serije, si je pred turnirjem želela uvrstitve v četrtfinale, na koncu pa se je zelo razveselila srebra: “S tem, kar sva prikazali, sem zelo zadovoljna. Kitajki sta zelo dobra ekipa in sta si zmago zaslužili. Naju so zmage stale napake, na podlagi katerih sta tekmici na koncu naredili razliko. A če ocenim celoten turnir, sva igrali zares dobro. Ponosna sem na najino igro in na ta uspeh.”